Nå skal det handles inn vin til påske, og skal du til fjells, må du bare få med deg vår kjempetest av røde pappviner. Om du nå er på fjellet eller i by'n, er pappvinen grei til hverdags, men til lammelåret på påskeaften bør vi unne oss noe bedre.

Norsk lam er en flott og smaksrik råvare, som trenger ditto viner. Er du i det italienske hjørnet, er det godt med en chianti eller barolo. Eller du kan ta turen til Rhône i Frankrike og drikke en crozes-hermitage. Rioja er en klassiker til lam, men visste du at det også lages gode spanske lammeviner utenfor Rioja?

Fem kjempegode lammeviner

Vi har plukket ut fem veldig gode lammeviner med prisnivå fra 130-200 kroner. Da du ikke har tid å gå via bestillingslisten til polet før påske, har vi sørget for at alle vinene er i basissortimentet, og dermed tilgjengelig i de fleste polutsalg.

Allerede nevnte Rioja er representert med to viner, og så har vi med én hver fra Rhône, Bordeaux og Argentina. Anmeldelser av de fem vinene finner du nedenfor.

Lurer du på hvordan du skal tilberede lammet ditt, foreslår vi at du prøver en av disse oppskriftene:

Her er lammekraften som sikrer påsken

Slik blir lammelåret perfekt (video)

Klassisk lammelår

Lammefilet med ratatouille

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!