Test av sancerre 2016

De beste sancerrene

Her er det fem beste sancerrene i polets basissortiment under 200 kroner.

FRISKE: Sancerre er friske og fruktige hvitviner laget på druen sauvignon blanc.
FRISKE: Sancerre er friske og fruktige hvitviner laget på druen sauvignon blanc. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Vi er virkelig i sommermodus om dagen, og har allerede brakt deg tester av chablis, rosévin og sommerøl. En annen ting som er deilig i sommervarmen, er sancerre, en tørr, men likevel fruktig hvitvin med et litt «grønt» preg, som ikke bare er god til sjømat, men også til salater.

Laget på sauvignon blanc

Sauvignon blanc er en av de mest populære hvitvinsdruene, og den dyrkes i nær sagt alle vinproduserende land. De senere årene er spesielt sauvignon blanc fra New Zealand blitt veldig populær, men disse kan ofte bli så aromatisk intense at det nesten blir for mye av det gode.

Det klassiske opphavet til sauvignon blanc finner vi i hjertet av Frankrike, i Sancerre, som ligger ved elven Loire. Sancerre og naboen på den andre siden av elven, Pouilly Fumé, er begge som oftest renere, strammere og mer mineralske enn de fleste sauvignon blanc fra New Zealand, og aromatisk sett mer beherskede.

De fem beste

Vi har smakt mye sancerre de siste ukene og månedene, og vi presenter her de fem beste sancerrene i basissortimentet til polet under 200 kroner. Du finner nærmere omtale av de fem vinene nedenfor.

Om du er interessert i dyrere sancerre fra bestillingsutvalget, kan vi helhjertet anbefale vinene fra Vacheron og Claude Riffault.

Sancerre og mat

Vi har allerede innledningsvis nevnt at sancerre er godt til sjømat og salater. Asparges er også godt til sancerre, samt til den hvite geitosten chèvre. Du kan også godt kombinere flere av disse tingene, f.eks. en salat med scampi eller kamskjell, eller en salat med asparges og chèvre. Her er noen gode oppskrifter:

Aspargessuppe med laks

Tunfisksalat

Rosmarinduftende skalldyrsalat

Kald aspargessalat

Asparges med chèvre og bacon

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning