Test av rosévin 2016

Fem knallgode roséviner

Her er fem av de aller beste rosévinene på polet.

FRISKE OG FRUKTIGE: Fem deilige roséviner.
FRISKE OG FRUKTIGE: Fem deilige roséviner. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Så er endelig våren kommet til vårt kalde og forhutlede land, og med det er rosévinsesongen i full sving. Utvalget av denne typen viner blir også stadig bedre.

Vi har i løpet av de siste ukene smakt omkring et tredvetalls roséviner, og vi har plukket ut de fem under 200 kroner vi likte best. Du finner dem presentert med nærmere omtale nedenfor. Tre av dem er i basis og to i bestillingsutvalget, og de er alle fra 2015-årgangen.

Rosévin er, med noen veldig få unntak, ferskvare, så det er best å drikke dem i løpet av det nærmeste året.

Rosévin og mat

Rosévin er godt til både fisk og skalldyr, kylling og salater. Noe som er veldig godt, er tunfiskrøre.

Ta to tunfiskbokser, samt en finhakket sjalottløk og en finhakket stilk med selleri og mos det sammen med nok majones til at det henger sammen. Smak til med salt og pepper.

Grill godt brød, f.eks. landbrød eller lyst surdeigsbrød og gni skivene inn med olivenolje og hvitløk. Legg issalat og tomatskiver på brødskivene, så et tykt lag med tunfiskrøre. Topp gjerne dette med noen stenfrie, sorte oliven. En glimrende rosévinslunch!

Her er noen oppskrifter på andre retter som går godt til rosévin:

Vitello tonnato

Cæsarsalat med kylling

Salade nicoise

Er det kjøtt som står på menyen, vil du kanskje heller ha rødvin. Da må du få med deg våre 10-på-topp-lister over de beste rødvinene under 120 kroner og under 200 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning