Test av rioja

Flott rioja

En skikkelig god rioja blir aldri feil til høstens kraftige kjøttmiddager. Vi gir deg de beste vinene under 200 kroner.

RIOJA: Disse nordspanske rødvinene hører med blant nordmenns favoritter.
RIOJA: Disse nordspanske rødvinene hører med blant nordmenns favoritter. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Det er høst, og det er tid for noen av våre flotteste råvarer, nemlig lam og vilt. Noe av det som passer best til denne type mat, er rioja. Hvis du har lyst å lære mer om disse vinene, kan du lese vår guide til vindistriktet Rioja. Vi har tidligere hatt en test av rioja under 150 kroner, men denne gang hadde vi tenkt at vi skulle sikte litt høyere og har testet viner opptil 200 kroner.

Det finnes et enormt utvalg i dette prisområdet, så vi lagde oss en liste over produsenter og viner vi vet leverer god kvalitet år etter år, og da endte vi opp med 17 stykker, og de kom fra både basis og bestillingslisten på polet.

Forskjellige stiler

Det ble delt førsteplass i testen. Hvis preferansene dine går i retning klassisk rioja, med fløyelsaktig munnfølelse og et ganske tydelig eikepreg, bør du velge Viña Arana. Allende er i en mer moderne stil, med mørkere bærfrukt, mer dempet eikepreg og litt mer snerp fra garvestoffene. Vi synes sistnevnte passer bedre til mat.

Begge de ovennevnte er i bestillingslisten. Vil du handle inn allerede til helgen, er Faustino tilgjengelig i basissortimentet. Hvis du greier å se forbi den harry flasken, så er faktisk dette en god vin. Alle disse vinene ligger tett oppunder 200 kroner, mens Cune koster bare 160 kroner. Vi kårer derfor den til testens beste kjøp.

Rioja og mat

Vi har allerede vært inne på at rioja passer godt til lam og vilt. Her er oppskrifter på noen gode retter:

Lammelår med sennep, aubergine og paprika

Klassisk lammelår

Reinsdyrfilet med grønnsakragu, rødvinsaus og mandelpotetpuré

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen