Test av gin

Joda, vi ble også overrasket da vi så hvem testvinneren var

Gin-testen snur muligens helt opp ned på hva du har trodd om god og dårlig gin.

Publisert Oppdatert

Om testen:

Produktene er gitt poeng på en skala fra 1 til 100, der 100 er best. Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere.

Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Gin er  brennvinssorten som aldri går aldri av moten. Først og fremst fordi den er en viktig bestanddel i noen skikkelige klassikere slik som gin and tonic og gin fizz.

Utvalget

Gintypene vi har smakt på i denne testen er hentet fra listen over de mest solgte. Altså de variantene nordmenn helst kjøper. Da har vi endt opp med 12 stykker.

Vinneren

Vinneren var en aldri så liten overraskelse:

Golden Cock, produsert i det ikke så veldig kjente ginlandet Norge. Her har rett og slett Arcus laget en gin som smakerne ga 84 poeng.

Dette skriver de i testnotatene: Duft av einebær, granbar, urter og sitrus. Hint av krydder og noe floralt. Rund og mild på smak med preg av sitrus og einer. Fin fylde. Aromatisk. Sitter godt.

Fakta om gin

Gin er forkortet fra geneva, genever, opprinnelig en britisk variant av den nederlandske sjenever. Fremstilles av renset, nøytral sprit (korn eller melasse) og aromatiseres med einebær og andre botaniske droger (koriander, skall av sitrusfrukter og anis.

Gin fremstilles i en rekke land. Her i Norge også, hvor potetfinsprit anvendes.

Vanligvis skiller vi mellom tre typer gin: London Dry, som er helt tørr og bærer preg av einebær, Plymouth Dry, som er noe mer preget av einebær og Old Tom, som er svakt søtlig.

Gin inngår i en rekke cocktails og drikkes ofte i longdrinks blandet med tonic eller ulike typer mineralvann.

Kilde: Wikipedia, Store norske

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Her kan du spise en gin and tonic

Hemmeligheten bak en perfekt gin and tonic

Her er de klassiske filmdrinkene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning