Test av appelsinjuice

Vi har testet appelsinjuice

Vi testet 37 typer og fant den aller beste appelsinjuicen.

APPELSINJUICE: Vi har testet 37 typer - både fra konsentrat og ikke fra konsentrat. Én av dem er aller best.
APPELSINJUICE: Vi har testet 37 typer - både fra konsentrat og ikke fra konsentrat. Én av dem er aller best. Foto: FOTO: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Vår iver etter å teste produkter de fleste har et forhold til vil ingen ende ta. Nylig fant vi den beste kjøttdeigen og vår store test av saft var svært avslørende. Nå har turen kommet til den mer fornemme fetteren: Appelsinjuice.

Også her har vi testet alle typer. De som er laget fra konsentrat og de som ikke er det, med fruktkjøtt og uten. Vi har hentet inn alt vi fant fra alle de store kjedebutikkene, og latt våre faste eksperter teste juicen.

Alle typene er testet blindt og vi har kategorisert dem i to grupper: Ikke fra konsentrat og fra konsentrat.

Hva er juice?

Juice er en beskyttet varebetegnelse i Norge, og merkeforskriftene krever at næringsinnholdet i produkter som betegnes juice er det samme som i den naturlige fruktsaften. I konsentrater kan produsentene tilsette samme vannmengde som det som er fjernet. Ut over dette kan det ikke tilsettes noe. Ikke en gang sukker.

Appelsinjuice er selvsagt kongen av frokostbordet, sammen med godt bacon, men har du god, ferskpresset juice kan det utmerket godt brukes i noen skikkelig gode drinker. Da snakker vi gjerne om Campari med juice eller Mojito med appelsin

Testpanelet

Testen ble utført av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Vi bruker vintestere fordi de er vant til å gjøre smakstester. De er gode på å skille smaker fra hverandre etter velprøvde metoder. Denne erfaringen er viktig å ha med seg på denne typen tester.

Testen

Juicen ellers er vurdert etter samme skala som når vi tester vin; fra 1 til 100, der 100 er best. I denne testen ligger alle produktene mellom 60 og 86 poeng. Pris er ikke vurdert.

Alle priser er oppgitt per liter.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (19 000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du appelsin- og gulrotsuppe

Oppskrift på french toast

Slik blir baconet sprøtt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning