Polet har vin på tilbud

Supertilbud på Vinmonopolet

De er bare litt vanskelige å finne.

HER ER TILBUDENE: Polet vil ikke reklamere for egne tilbud, vi har listet dem opp i artikkelen.
HER ER TILBUDENE: Polet vil ikke reklamere for egne tilbud, vi har listet dem opp i artikkelen. Foto: FOTO: Knut Falch / SCANPIX
Publisert Oppdatert

Selv om Norge har et vinmonopol, er det markedskreftene som rår.

Hver eneste måned finner du øl, vin og sprit på tilbud. Noen varer er kraftig redusert i pris.

I juni er for eksempel 60 varer billigere enn før.

 

Vanskelig tilgjengelig

- Vinmonopolet og vinmonopolet.no har ingen varsling for nedsatte varer. Vi anser at en slik tjeneste ikke vil være forenlig med regelverket vi er underlagt, sier pressesjef Jens Nordahl hos Vinmonopolet.

Forbud mot alkoholreklame gjør det vanskelig for Vinmonopolet å tipse om gode kjøp. EØS-/EFTA-regler kan også være et hinder, men denne jusen er ikke nøye vurdert av Vinmonopolet. Fordi en tjeneste som filtrering av nedsatte varer ikke har vært mye etterspurt, har saken heller ikke vært høyt oppe på statsselskapets interne agenda.

Men vinmonopolet.no har et lukket presserom, der en oversikt over månedens prisreduksjoner alltid er tilgjengelig. Prisendringer skjer den 1. i hver måned.

- Regelverket gjør kommunikasjon av gode tilbud helt umulig for bransjen. Heldigvis er norsk presse flink til å guide forbrukerne til gode kjøp, sier produktdirektør og innehaver av Moestue Grape Selcetion, Christopher Mostue.

Les mer:

De beste hvitvinene på papp

De beste rødvinene på papp

Det beste sommerølet

Derfor blir vinene billigere

Selv om Vinmonopolet er eneste utsalg for vin og brennevin i Norge, er det langt på vei markedet som bestemmer prisene.

- Vinmonopolet har en fast avanse, og alkoholavgiften er konstant. Derfor blir importørenes pris inn til oss den eneste variabelen, sier Jens Nordahl.

Det kan være mange grunner til at en vin blir dumpet i pris, for eksempel markedsføringsføringtiltak for å skape blest om et produkt, eller importører som står i fare for å brenne inne med varer som ikke egner seg for lagring.

- Årsaken til en prisjustering kan være at vi ønsker å sluttselge et parti, at vi har gjort noen erfaringer rundt hvordan markedet tar imot vinen, eller rett og slett at vi har klart å forhandle ned prisen fra produsenten, sier Christopher Mostue.

Følg med på klikk.no framover - vi skal prøve å tipse om de beste kjøpene måned for måned.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning