Annonse

DC Black Granite Shiraz 2008.

DC Black Granite Shiraz 2008 får 83 poeng og er et av de beste kjøpene i denne testen. © Foto: Petter Berg/HM Foto

McPherson Shiraz.

Denne vinen fikk også 83 poeng og kom blant de tre beste i testen. Den passer godt til matretter av fugl, kylling og kalv. © Foto: Petter Berg/HM Foto

Astica Bonarda 2007.

Astica Bonarda 2007 var også blant de tre beste vinene i testen og er en god allrounder. © Foto: Petter Berg/HM Foto

Janicke Leiren

Redaksjonen

Bli vinkjenner

Arnie gir deg tips om hvordan du smaker vin som ekspertene.

Testpanel og testmetodikk

I testpanelet satt Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 poeng er best. Alle produktene ble smakt blindt. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

NB! HER ER DEN STORE PAPPVINTESTEN FRA VÅREN 2012

Alle de 76 rødvinene på papp finner du i Vinmonopolets fullsortiment. Det fleste pappvinene er ikke noe å skrive hjem om, men det finnes også noen unntak. Tre av vinene utmerker seg denne gangen, og alle tre passer til forskjellige typer mat.

Gå rett til testvinnerne

Les også: Slik får du perfekt lammestek

Les også: Dette er den beste vinen til lam

Les også: Klikks 10 på topp rødvin

Den beste viltvinen

Dc Black Granite Shiraz 2007, vnr 15461, kr 325, 83 poeng.

Fra Sør-Afrika. Mørk rød på farve med liten blåaktig kant. Dufter lær, røyk, ren og fruktig med undertoner av krydder, blåbær og solbær. Bløte tanniner, god fylde, middels syre og søtlig krydret.

Denne vinen er jordlig og animalsk og testpanelet mener derfor at den passer godt til matretter av vilt og kraftige kjøttretter.

Afrikansk lammegryte

Reinsdyrfilét med rødvinssaus

En god allrounder

Astica Bonarda 2006, vnr 20839, 3 liter, kr 297,50, 83 poeng.

Fra Argentina. Mørkerød på farve med bred blåaktig kant. Dufter av vanilje, bjørnebær, solbær og krydder. Saftige tanniner, middels fylde og god syre. Rik saftig frukt, god lengde.

Denne vinen er saftig og fruktig. Testpanelet mener den egner seg best som en god og lett drikkevin, men du kan også drikke den til matretter av okse og svin. En god allrounder med andre ord.

Biffgryte fra Burgund

Svinefilet med blåmuggost og pære

God vin til fugl og kalv

Mcpherson Shiraz, vnr 15543, 3 liter, kr 328,10, 83 poeng.

Fra Australia. Mørk rød på farve med stor utviklet kant. Dufter av vanilje, tobak, krydder, solbær, bjørnebær og røde bær. Markerte tanniner, god fylde og høy syre. Rik saftig frukt med integrert fat i avslutningen. Fin lengde.

Denne vinen er stram, slank og syrlig i stilen. Testpanelet mener at den passer godt til matretter av fugl, kylling og kalv.

Kalvefilét med glasérte grønnsaker

Kyllingfilét med eple og bacon

Styr unna denne vinen

Monterio Tempranillo, vnr 15492, 2 liter, kr 199,90, 61poeng.

Mørk rød på farve med liten blåaktig kant. Dufter nype, kaffe, alkohol, vanilje, kort på nesen. Hint av krydder.Markerte tanniner, lite fylde og lite syre. Ekstremt ubalansert og uren. Ikke god.

Denne vinen bør du absolutt styre unna, bruk heller pengene på noe annet godt til påske!

Du finner alle de 76 vinene vi testet i de ulike artiklene nedenfor. Vi har valgt å sortere gruppene ut i fra poeng.

Se alle produkter i Rødvin på papp 83-82 poeng:

Relevante saker

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Drikke til jul

God gløgg fra Hellstrøm

Denne gløggen er skikkelig god på smak, og dessuten er den ferdigblandet, så du trenger bare å tilsette mandler og rosiner.

Polslipp november 2014

Nye viner på polet

Det kommer mange rike og kraftige rødviner nå i november, noe som passer godt til den mørke og kalde årstiden.