Rosa bobler 2014

Rosa bobler til Valentines

Valentines er den mest romantiske dagen i året, og hva er vel mer romantisk enn rosa musserende?

ROSA BOBLER: Fra billig til dyrt, fra syrlig til søtt.
ROSA BOBLER: Fra billig til dyrt, fra syrlig til søtt. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Valentines er alltid 14. februar, og i år er vi så heldige at den kommer på en fredag, så vi slipper å gå på jobben dagen etterpå. Det finnes mange meninger om hva som bidrar til et romantisk måltid, men de fleste er vel enige om at rosa champagne er noe helt spesielt. Men rosa champagne er dyrt, så vi har også sett oss om etter rimeligere alternativer, og anbefaler fem viner. De er alle i basissortimentet til polet, da du ikke rekker å gå via bestillingslisten nå før helgen. Du finner anmeldeleser av de fem vinene nederst i artikkelen.

Riktige champagneglass finner du i vår store guide til vinglass

Noe for enhver smak

Soler-Jové, Comte de Ninot og Veuve Clicquot er alle tørre, men ikke helt knasende tørre; det er litt sødme i dem. De passer alle som aperitiff og til sjømat. Sushi er glimrende. Veuve Clicquot har litt ekstra fylde, så den kan også takle lyst kjøtt som kylling, svin og kalv.

Langmann er noe for seg selv. Den er veldig syrlig, men faktisk ganske populær her i Norge. Om du tåler syrefriske viner som riesling og chablis, så tåler du også Langmann. Denne går også som aperitiff, og til relativt fet mat, da syren rensker opp.

I den helt andre enden av skalaen, finner vi Il Falchetto. Det er en søt vin, som kan minne om Moscato d'Asti, men er altså laget på en annen drue, er rosa på farve, og har litt rødbærsaromaer. Denne passer til kaker og desserter basert på frukt og bær. Den er også god til sjokolademousse, men blir for lett til kraftigere sjokoladedesserter.

Oppskrifter

Her er noen fine oppskrifter du kan kombinere med rosa musserende:

Sushi

Kamskjell med fennikel og granateple

Saltimbocca med kylling

Limemarinerte jordbær med mascarponekrem

Sjokolademousse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning