Ukens beste vinkjøp

Rødvin til lørdagsbiffen

Denne vinen lengter etter et stykke rødt kjøtt.

UKENS VINTIPS: Torus kommer fra vindistriktet Madiran i det sørvestlige Frankrike, og passer veldig godt til rødt kjøtt.
UKENS VINTIPS: Torus kommer fra vindistriktet Madiran i det sørvestlige Frankrike, og passer veldig godt til rødt kjøtt. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Har du tenkt å lage deg en både sunn, god og spicy sjømatrett i wok, bør du prøve denne østerrikske rieslingen. Av og til vil du kanskje bare ha en vin til å kose deg med, uten mat. Men står det biff på menyen, trenger du en skikkelig rødvin, en vin med struktur.

Til fet, kjøttbasert mat

Vi tar turen til vindistriktet Madiran i det sørvestlige Frankrike. I dette området går det mye i rike og fete, kjøttbaserte retter, og da passer det bra at de har rødviner i nabolaget som passer til. Rødviner med både nok syre og garvestoffer til å kutte gjennom fettet og renske opp i munnen.

Madiran-vinene er laget på tannat-druen, som sørger for nettopp denne typen egenskaper. Alain Brumont er den beste produsenten i Madiran, og det er hans rimeligste vin vi anbefaler denne gang. Her har tannat fått følge av cabernet sauvignon og cabernet franc. Vinen er laget på ståltank og har ikke vært lagret på eikefat.

Bruk gjerne en karaffel...

Ikke la deg skremme av den harry etiketten på flasken. Dette er nemlig en god vin. Om du synes det blir for ille, kan du jo helle vinen over på en karaffel før servering.

Torus 2009, vnr 5905301, kr 127, 86 poeng.

Tett og dyp rød på farve. Kompleks duft av solbær og kirsebær med innslag av plommer og urter og svake hint av lakris og mørk sjokolade. God fylde med rik frukt, frisk syre og en lang ettersmak med tydelige tanniner og stram avslutning.

Denne vinen er god å drikke nå, men du kan gjerne lagre den i to til tre år. Som vi allerede har vært inne på, er dette en veldig god vin til biff, men den passer også til lam og vilt.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Biff med sopp og Philadelphiapotetmos

Lammelår med sennep, aubergine og paprika

Hjortebiff med tyttebærsaus

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Rimelig argentiner

Flott australsk rødvin

Et monster av en vin

Rimelig spanjol til lam og vilt

Som laget for kraftige kjøttgryter

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 4800!)

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning