Selv om varmegradene har returnert på Vestlandet, er det fortsatt kaldt over resten av landet. Da er det tid for en varmende suppe, eller hvorfor ikke en spicy vegetarrett fra India.

Del

Vilt hører også med til årstiden, og det gjør også kraftige kjøttgryter. Til denne type mat er det få viner som passer bedre enn de fra Rhône-distriktet i det sørlige Frankrike. Vår vinanbefaling denne uken kommer fra området som kalles Côtes du Rhône, og den er produsert av kooperativet Les Vignerons d'Estezargues. Vinen er 100% syrah, og den er kun laget og lagret på ståltanker, noe som gir den en fin og fruktig karakter.

Domaine d'Andézon 2009, vnr 3133701, kr 149,90, 88 poeng.

Dyp rød med hint mot fiolett. Mørke bær i duften med noe krydder og hint av urter. God fylde med sødmefull frukt, moderat syre og en lang ettersmak med ganske tydelige, men likevel fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også godt to til tre år i kjelleren. I matveien er dette en typisk kjøttvin, og den går godt til både okse, lam og spesielt vilt. Den er glimrende til kraftige kjøttgryter, og viltgryter er innertier.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Helt vilt gryte

Biffgryte fra Burgund

Jegerens haregryte

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Rødvin som fikser biffen

Rimelig kosevin

Billig og god spansk hvitvin

"Norsk" rødvin fra Toscana

Mye smak for lite penger

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!