Polslipp januar 2016

Flotte belgiske øl

Her er seks veldig gode belgiske øl i forskjellige stilarter.

BELGISKE: Det er fokus på belgiske øl i januarslippet.
BELGISKE: Det er fokus på belgiske øl i januarslippet. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Vi har allerede publisert de 10 beste vinkjøpene fra januarslippet på polet, og nå er altså tiden kommet før ølet.

Vanligvis pleier polet å lansere en 15-20 øl i basis, test og parti, ofte med svært variabel kvalitet, og da velger vi ut de fem beste for presentasjon her på Klikk. Denne gangen var det kun seks øl, og vi kan med glede melde at de er gode alle sammen, så derfor tar vi med alle seks.

Fokus på Belgia

Polet satser stadig mer på øl, og planlegger nå egne "butikk-i-butikken"-konsepter hvor de skal ha spesielt godt ølutvalg. Pilotbutikker, hvor de skal teste ut dette, kommer i Trondheim og Sandnes om kort tid.

Nå i januar ligger fokuset på belgisk øl, og samtlige av de ølene vi presenterer her, er fra Belgia. De er i forskjellige stilarter, men typiske eksponenter for klassiske, belgiske øltyper.

Vi har to lyse, en blond og en tripel. Videre finner vi to mørke og svært kraftige av typen quadrupel. To surøl avrunder utvalget denne gang, og de er ikke av typen lambic eller gueuze, men flamsk rød ale, som kanskje er lettere å like for de som ikke er så bevandret i surøl.

To av ølene er omtalt tidligere her på Klikk, Westmalle Tripel og Duchesse de Bourgogne, men da var de i bestillingsutvalget. Nå er de havnet i basis og får da mye bredere distribusjon.

Få også med deg våre 10-på-topp-lister over de beste rødvinskjøpene under 120 kroner og under 200 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning