Enkelt og greit:

Lett å lage iskaffe

Du trenger ikke gå på kaffebar for å nyte shakerato, iskaffe latte og mocha.

Iskaffe er et sommerlig alternativ.
Iskaffe er et sommerlig alternativ. Foto: istockphoto
Publisert Oppdatert

Du trenger ikke gå på kafé og betale dyrt for å nyte leskende iskaffe. Med enkle midler kan du lage det hjemme ved kjøkkenbenken. Kanskje blir smaken til og med bedre? Følg tipsene nedenfor, og suksessen er godt innen rekkevidde.

Tips til iskaffe:

  • Espresso er det beste å bruke til iskaffe. Du kan også bruke "vanlig" kaffe som du brygger ekstra sterk.
  • Kjøl gjerne kaffen ned på forhånd. Dette er spesielt lurt hvis du ønsker å servere større mengder.
  • Melk, fløte og iskrem gir en mildere og mer mettende iskaffe. Alle kan brukes både i shaker og blender. I blender kan du også bruke yoghurt.
  • Kald kaffe smaker beskere enn varm, og iskaffe bør derfor søtes med sukkerlake, kaffesirup, sukker, likør eller søt frukt/juice. Hvitt sukker er søtere enn brunt, og løser seg lettere opp. Bland ut sukkeret i den varme kaffen før du tilsetter de kalde ingrediensene.
  • Kaffe i shaker: Fyll en shaker eller et stort syltetøyglass halvveis opp med isbiter. Tilsett alle ingrediensene og rist kraftig i ca. 30 sekunder. Server i egnet glass fylt med is.
  • Kaffe i blender: Denne metoden gir iskaffe med smoothie-konsistens. Kvaliteten på isbitene, om de er tørre eller våte, er avgjørende for hvor fast eller flytende drikken blir. Er drikken for fast, tilsetter en mer væske. Er den for flytende, tilsetter en mer is. Når en bruker blender, kan en også lage iskaffe med frisk eller frossen frukt.
  • Dersom du vil at den iskalde opplevelsen skal vare ekstra lenge, bruk glass som har vært en tur innom fryseren.
  • Sugerør og pynt øker opplevelsen. Pynt kan være sjokoladestrø, kakaopulver, hele kaffebønner, mynteblad, og biter av frukt som evt. også er ingrediens i iskaffen.

Shakerato

Iskaffe latte

Iskaffe mocha

Chilled Coffee Caribbean

Jitterburg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning