Gode øl

Disse ølene MÅ du smake

Interessen for virkelig godt øl øker stadig vekk, og vi byr på ti øl som virkelig viser bredden som er å oppdrive i det norske markedet i dag.

STOR BREDDE: Fra lyst og lett til mørkt og kraftig.
STOR BREDDE: Fra lyst og lett til mørkt og kraftig. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Det er en voldsomt stigende interesse for kvalitetsøl for tiden, og stadig flere bytter ut industripilsen med øl som har mer spennende dufter og smaker. Se for eksempel på vår test av hveteøl. Og bor du i Oslo eller har tenkt deg på besøk, bør du helt klart få med deg vår guide til de beste ølpubene i Oslo.

Bredt utvalg

Da vi skulle sette sammen denne listen med ti virkelig gode øl, var ikke hensikten å finne de ti absolutt beste ølene. Nei, vi var mer opptatt av å vise frem den enorme bredden i forskjellige stilarter, lukter og smaker som finnes i ølverdenen i dag, og heldigvis er utvalget også her i Norge blitt meget bra etterhvert.

Nesten bare sterkøl

Bortsett fra Brew Dog 77 Lager, som er et øl med butikkstyrke, er alle våre utvalgte øl sterkøl, som du følgelig må på polet for å kjøpe. Hvis noen savner porter og stout, har vi ikke prioritert disse øltypene i denne omgang, da vi kommer med en stor test av disse i oktober.

Ølene er utvalgt og smakt av Klikks ølekspert, David Løite, og undertegnede, Klikks vinekspert. Anmeldelser av ølene finner du nedenfor. De er forsøksvis listet fra lyst og lett til mørkt og kraftig, men enkelte av ølene går stilmessig på tvers av dette. Det finnes også noen riktig sære øl, som vi har lagt til slutt.

Du kan prøve deg frem med å velge ut noen av de ølene du tror du vil like, eller hvorfor ikke samle en gjeng og smake alle ti?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning