Ukens beste vinkjøp

Frisk og flott riesling

Fra en av Tysklands beste vinprodusenter kommer denne hvitvinen, som er glimrende til asiatisk-inspirert sjømat.

PFALZ: Dr. Bürklin-Wolf er en av de beste vinprodusentene i Pfalz.
PFALZ: Dr. Bürklin-Wolf er en av de beste vinprodusentene i Pfalz. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Årgang 2007 var superb i Tyskland, og du måtte være ganske talentløs for å lage dårlig vin. 2008 var mer utfordrende, men det viser seg at de beste produsentene har laget like god vin også i denne årgangen. Ukens vin er fra nettopp 2008-årgangen, og produsenten, Dr. Bürklin-Wolf, er ikke bare en av de beste vinprodusentene i den sydlige vinregionen Pfalz; de er også en av de beste i hele Tyskland. Og når druen er riesling, kan det ikke gå galt. Vår vin er den enkleste fra porteføljen til Dr. Bürklin-Wolf, men hva gjør vel det når det er så bra som dette.

Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling 2008, vnr 46574, kr 149,90, 87 poeng.

Gul med grønnskjær. Frisk duft av epler med hint av sitrus, fersken og mineraler. Middels til god fylde med flott frukt, god syre og en ganske lang ettersmak. Det er litt restsødme her, noe som gjør at vinen fremstår på grensen til halvtørr.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også tre til fire år i kjelleren. Flasken som ble smakt til denne anmeldelsen var faktisk bedre neste dag etter å ha blitt korket og satt i kjøleskapet over natten. Ikke minst kom mineraliteten i vinen bedre frem neste dag. Hvis du skal drikke vinen med det samme, er det derfor lurt å helle den over på en karaffel først.

I matveien er denne vinen glimrende til både fisk og skalldyr. Restsødmen gjør også at den takler endel hete fra chili og andre krydder. Asiatisk-inspirert sjømat er glimrende.

Her er oppskrifter til noen retter som passer til vinen:

Sashimi av laks

Scampi i tamarindsaus

Kamskjell med fennikel og granateple

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp får du her:

Nydelig barbera

Syrah til kjøttgrytene

Frisk og lett hvitvin

Sødmefull italiener

Flott rødvin fra Provence

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning