Aperol Spritz

Trendy drink

Her er en frisk, fruktig og leskende aperitiff.

FORFRISKENDE: Blander du Aperol, prosecco og soda, får du en Aperol Spritz.
FORFRISKENDE: Blander du Aperol, prosecco og soda, får du en Aperol Spritz. Foto: Foto: Thinkstock
Sist oppdatert

Det er alltid godt med en aperitiff når du skal live opp stemningen før en middag, eller under et vorspiel før du skal ut på byen. Musserende viner er alltid et sikkert valg for en velkomstdrink, enten det er champagne, cava, prosecco eller noe annet.

Det finnes også et stort utvalg av drinker du kan bruke som aperitiff. Blant de mer spennende vi har smakt den siste tiden, finner vi Kumquat Caipirinha og Portonic. Favoritten er kanskje likevel Aperol Spritz, en drink som har kommet som en rakett her i Norge det siste året.

Typisk italiensk

Aperol Spritz er en av de mest populære aperitiffene (aperitivo) i Italia. Først noen ord om Aperol. Det er en Campari-lignende drikk, men med lavere alkohol, litt mindre bitterhet og en tydelig aroma av appelsin. Appelsin er da også hovedingrediensen i Aperol, og får følge av rabarbra og diverse krydder og urter. Den koster omtrent 200 kroner på Vinmonopolet.

Du kan gjerne drikke Aperol på egenhånd over is, men det er først når du blander den med prosecco (også en populær aperitivo) og soda, du får en Aperol Spritz. Den er både frisk, fruktig og leskende, og med akkurat den lille, pirrende bitterheten som skal til for å gjøre den interessant, og som gjør at du får lyst på et glass til.

Oppskrift på Aperol Spritz finner du nedenfor.

Denne saken ble første gang publisert 30/10 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også