Marius Borg Høiby dropper anmeldelse av hatmeldinger etter Finn-annonse

- Ikke hensiktsmessig, mener Slottet.

SELGER PÅ FINN: Kronprinsesse Mette Marits sønn Marius Borg Høiby (19) ville selge luksusvarer for til sammen 34.000 kroner på nettstedet Finn.no. I etterkant har han mottatt hatmeldinger, men verken han eller Slottet kommer til å anmelde dette.
SELGER PÅ FINN: Kronprinsesse Mette Marits sønn Marius Borg Høiby (19) ville selge luksusvarer for til sammen 34.000 kroner på nettstedet Finn.no. I etterkant har han mottatt hatmeldinger, men verken han eller Slottet kommer til å anmelde dette. Foto: NTB scanpix/Finn.no
Publisert

Forrige uke ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marits sønn fra et tidligere forhold, Marius Borg Høiby, la ut flere luksusgjenstander på Finn.no.

Under fullt navn, sitt eget telefonnummer, solgte 19-åringen varene som han til sammen ønsket 34.000 kroner for. Han oppga også Slottets adresse i én av annonsene. En Louis Vuitton trillekoffert ligger fortsatt ute for salg.

I ettertid har Borg Høiby fått mye kritikk. Sosiolog og samfunnsdebattant Kjetil Rolness var også raskt ute med en kritisk reaksjon på Høibys bruktsalg på Finn.no. Stortingsrepresentant for Venstre, Sveinung Rotevatn, mente det var den «ultimate kombinasjonen av å være opphøyd og folkelig».

I helgen meldte TV 2 at Borg Høiby også hadde mottatt hatmeldinger.

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

- Anmelder ikke

– Folk må besinne seg litt, hva de får seg til å si, og hva de får seg til å sende av rene hatmeldinger til en gutt på 19 år, sa Slottets kommunikasjonssjef, Marianne Hagen, til TV 2.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

Les også: - Avskaff hele kongedømmet!

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Borg Høiby, som ikke har svart på våre henvendelser, men kommunikasjonssjef på Slottet Marianne Hagen sier følgende til Nettavisen:

- Vi kommer ikke til å anmelde hatmeldingene, ettersom vi ikke ser det som hensiktsmessig. Marius Borg Høiby har også uttrykket at han ikke ønsker omtale av saken, eller å bli omtalt i media.

Les også: «Lille Marius» har funnet tonen med millionæren Linn Helena Nilsen

(artikkelen fortsetter under)

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Les også: Marius flytter til USA med kjæresten

Hagen ønsker ikke å konkretisere hvilke typer hatmeldinger Borg Høiby har mottatt.

Samfunnsdebattant Kjetil Rolness.
Samfunnsdebattant Kjetil Rolness. Foto: Knut Fjeldstad (NTB scanpix)

- Er det ikke en viktig signaleffekt å anmelde slike saker?

- Marius har eksplisitt bedt om å slippe å bli eksponert for media utover de tilfellene hvor han er med familien på offisielle oppdrag. Utover dette har jeg ingen ytterligere kommentarer.

- Du mener altså at han kan velge når han er en offentlig person?

- Marius har eksplisitt bedt om å slippe å bli eksponert for media utover de tilfellene hvor han er med familien på offisielle oppdrag, utover dette har jeg ingen kommentarer, gjentar Hagen.

Les også: Her blir kjæresten til Marius tatt inn i den kongelige varmen

(artikkelen fortsetter under videoen)

Screen9v2

FJERNET: Marius Borg Høiby la ut flere ting til salgs på Finn.no. Nå er kameraannonsen fjernet.
FJERNET: Marius Borg Høiby la ut flere ting til salgs på Finn.no. Nå er kameraannonsen fjernet. Foto: NTB Scanpix/Finn.no

Selv om Borg Høiby har fått hatmeldinger og mye kritikk etter at Finn-annonsen ble kjent, var omdømmeekspert og rektor ved Høyskolen Kristiania, Trond Blindheim, positiv til 19-åringens Finn-debut.

- Det er litt gøy at de som tilhører den fornemmelige kongefamilien benytter seg av Slottet som hjemstedsadresse og selger noe på Finn.no. Det i seg selv er like folkelig som at Kongen setter seg på trikken til Holmenkollen for å gå på ski, sa Blindheim til Nettavisen.

Denne saken ble første gang publisert 02/11 2016.

Les også