Syden i siste liten

Sent ute med å bestille ferien? Du har enda mye å velge i mellom!

Publisert Oppdatert
Foto: Tyrkia, Fethiye Oludeniz, iStockphoto.com

Hvis du enda ikke har fikset deg en skikkelig utenlandsferie, har du fremdeles muligheten. Og attpåtil kan du gjøre et skikkelig kupp!

- Blir det noen dager med dårlig vær fremover, forsvinner derimot reisene fort og prisene øker. Det så vi tydelig i fjor, sier Terje Berge, salgsdirektør i FINN reise.

Mange av de spesifiserte sydenturene med avreise i fellesferien koster mellom 4000 og 4500 kroner per person, men det finnes også noen rimeligere priser - fra i underkant av 3500 kroner. Blant uspesifiserte reiser er det en del ledig mellom 3500 og 4000 kroner og oppover. Bare fly koster gjerne mellom 2500 og 3500 kroner og oppover.

Været påvirker

- Nordmenn er værsyke. Hvis det er dårlig vær i Norge, er det flere som bestiller sydenferie i siste liten. Da det dårlige sommerværet kom i fjor, ble det stor rift om plassene, og det tok ikke lang tid før prisene ble skrudd opp og det meste var utsolgt. Hvis man vil sikre seg en sydenferie, lønner det seg å ikke vente for lenge, sier Berge.

Les også: Dette ødelegger reisen

Les også: Pakkeangst?

Les også: Ut på langtur?- Mange har nok fjorårets dårlige sommer friskt i minne, og ønsker å helgardere seg ved å bestille en sydenferie, sier Berge.

Stor etterspørsel

Alle de store turoperatørene melder videre om stor etterspørsel og en solid salgsøkning. Ifølge Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour, har selskapet solgt 60 prosent flere reiser den siste uken sammenlignet med tilsvarende uke i fjor. Også Gunnar Grosvold, administrerende direktør i Ving, merker god pågang.

- Vi fikk en tøff start på sesongen på grunn av vulkanutbruddet på Island, men nå er etterspørselen veldig stor, sier Grosvold, som forteller at det er litt flere ledige reiser nå enn på samme tid i fjor. Det samme hevder Apollo.

- Selv om mye begynner å bli fullt, kan jeg trøste med at det fremdeles er plasser igjen til gode priser, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

Mest ledig til Tyrkia og Hellas

I fellesferien er det for øyeblikket flest ledige sydenturer til Tyrkia og Hellas på FINN reise. Land som Spania, Kypros, Bulgaria, Egypt har også ledig kapasitet. Til Kroatia er det derimot få reiser.

- Det er fortsatt mye å velge mellom i juli, spesielt hvis man er fleksibel når det gjelder destinasjon og avreisetidspunkt. Billigst er det gjerne til steder hvor det er flest usolgte reiser, for eksempel Tyrkia, sier FINN-direktøren, som mener det er lurest å bestille spesifiserte reiser eller flybillett og hotell separat i høysesongen.

- Ved spesifiserte reiser vet du på forhånd hvor mange stjerner hotellet har. Du får også vite eksakt destinasjon, for eksempel om du havner på familievennlige Alcudia eller partystedet Magaluf på Mallorca. Det er ingen selvfølge ved uspesifiserte reiser, sier han.

Mest populære pakkereisesøk i juni

Land med flest søk.

1.Hellas
2.Spania
3.Tyrkia
4.Kypros
5.Egypt
6.Bulgaria
7.Portugal
8.Kroatia
9.Thailand
10.Tunisia

Kilde: FINN reise Bulgaria220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen