Pakkeangst?

Hater du å pakke? Her får du tipsene!

Publisert Oppdatert
Rundt en tredjedel av nordiske kvinner lider av pakkeangst før de skal ut og reise!

Det viser en undersøkelse gjennomført av koffertprodusenten Samsonite. Kvinner planlegger mer og tidligere enn menn, som oftere utsetter pakkingen til samme dag som de skal reise.

Undersøkelsen er gjennomført blant 4.000 nordmenn, dansker, finner og svensker.

Kvinner pakker oftest

Undersøkelsen viser blant annet at kvinner oftere er ansvarlig for pakkingen enn menn. To av ti kvinner pakker kofferten sin allerede en uke før avreise, mens bare én av ti menn gjør det samme. Dobbelt så mange menn som kvinner pakker kofferten i siste liten. Det er også kvinnene som engster seg mest for pakkingen. Rundt en tredjedel av de nordiske kvinnene får "pakkeangst" når de skal velge hva som skal tas med, og hva som skal være igjen hjemme. Det er dobbelt så mange som for nordiske menn.

Les også: Tips for backpackeren

Les også: Feriens beste pakketips

Les også: 10 tips til reiselystneLei av å vente

Kvinner uroer seg også mer enn menn for reiseplanleggingen. Det som bekymrer flest er at koffertene kommer til å veie for mye, og at man ikke vil få plass til alt.

- Det krever god planlegging for å få med seg de riktige tingene, også for den reisevante, sier Jennie Dahlin, markedssjef i Samsonite i Norden.

Hun har følgende tips til reiseklare;

- Begynn i tide og tenkt på hva du brukte på forrige reise. Pakk klær som er lett å kombinere og husk på at det kan bli både sol og regn. Mange flyselskaper har også blitt nøye på overvektsgrensen, så velg lette kofferter og la tunge og unødvendige ting være igjen hjemme, råder Dahlin.

Menns største bekymring er å måtte vente ved bagasjebåndet på flyplassen. På toppen av listen over bekymringer finner vi også å måtte bære tunge kofferter, og at bagasjen blir borte eller ødelegges ved håndtering.

10 pakketips


  • Velg en lett koffert, så kan du pakke mer.
  • Velg en koffert med en innredning som passer din måte å pakke på. Eller kjøp ekstra pakkeløsninger hvis du ønsker fleksibilitet.
  • La de tingene du alltid har med deg, som adapter, skoposer osv, ligge igjen i kofferten til neste gang.
  • Ha sjampo/balsam/såpe i små 100 ml-flasker. Da kan du pakke dem i håndbagasjen. Dette reduserer vekten, og sjansen for at flaskene ødelegges under flyturen reduseres.
  • Tunge og knusbare ting pakkes først. Tenk på hvordan kofferten ser ut oppreist, og legg de tyngste tingene nærmest hjulene.
  • Pakk klær som ikke krøller så lett.
  • Legg sokker eller skjerf rundt og under kragen på skjortene dine slik at de beholder formen.
  • Slik pakker du for å unngå å få brett på klærne dine: Pakk bukser og jakker uten å brette dem (slik at de stikker ut på sidene). Fyll på med gensere. Brett buksene/jakkene over genserne, inn i kofferten.
  • Pakk med en pose til brukte klær.
  • Merk kofferten din med for eksempel et bånd i en sterk farge slik at du enkelt kjenner den igjen på bagasjebåndet.
koffert220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen