Stikk av på ferie nå!

Trenger du en pause fra julemaset? Unn deg nyttårsfeiring utenlands, eller en ferie på nyåret!

Publisert Oppdatert
Foto: Istockphoto.com; Hva med å feire nyttårsaften i Praha, Grand Canaria eller Marrakech?

Daglig Leder Erlend Lappegard fra turoperatøren Inspiratour vil slå et slag for Libya.

- Gaddafi styrte landet med jernhånd i 40 år. Det har lenge vært et lukket land. Men dagens Libya er så mye mer enn dens revolusjonære leder, og landet må oppleves, sier han i en pressemelding.

Historie i Afrika

Libya ligger i Nord-Afrika, mellom Tunisia og Algerie i vest og Egypt i øst. Hovedstaden Tripoli med sine 1,7 mill innbyggere byr på noen av de flotteste samlingene av statuer og mosaikk i verden. En tur innom gamlebyen og Tripolis' bymur er et "must". Her finner man den antatt flotteste medina (bydel) i hele Nord-Afrika. Gater og smug skal utforskes, og det er ikke til å se bort i fra at man kan ende opp med noe fra de mange markedsbodene!

Les også: Få maks ut av livet

Les også: Drømmereisen vår

Les også: New York New YorkBilligere i januar

Har du mulighet til å ta ut ferie i begynnelsen av neste år kan du spare tusenlapper. En titt på flyprisene på FINN reise viser at det er store prisforskjeller på en utvidet langhelg i begynnelsen av januar kontra i begynnelsen av desember.

- Sparer du ferien til januar kan du gjøre kupp, og få reiser til en brøkdel av prisen, sier Terje Berge, salgsdirektør i FINN reise.

Dermed kan det være smart å vente til rett etter nyttår med ferien;

- Prisene skrus alltid ned i begynnelsen av januar. Desember er høysesong for juleshopping og julemarkeder i forskjellige byer, så da er gjerne flybillettene dyrere. I tillegg er det flere som reiser til syden rundt juletider enn i januar. Det vet turoperatørene, og prisene justeres deretter, sier Berge.

- Videre kan det være dyrere hvis man bestiller kort tid før avreise. Da kan de beste turene være tatt, og de beste avgangene borte, sier han.

Den første langhelgen i januar, fra torsdag 6. til søndag 9. januar, får man direktefly tur-retur til Barcelona for 1039 kroner per person med Norwegian, til Amsterdam for 1010 kroner med KLM og til Berlin for 897 kroner med Air Berlin. Til byer som Paris, København og Riga ligger også prisene på rundt tusen kroner per person for direktefly tur-retur om man reiser fra Gardermoen.

Den første langhelgen i desember, fra torsdag 2. til søndag 5. desember, er prisene gjerne langt høyere. Til Barcelona koster direktefly 3339 kroner med Norwegian - prisen er 221 % høyere. Til Berlin koster det 2788 kroner og til Paris 1835 kroner. Man kan ofte finne lavere priser, men da må man regne med mellomlandinger.

Reis med vennegjengen

Er du derimot innstilt på at du vil ta nyttårsfeiringen utenlands, er det flere gode råd å få. Kvinneguidens forumbrukere diskuterer nyttårsfeiring i vårt Reiselivforum. Her er noen av deres tips:
  • Jeg har feiret nyttår to år på rad på Madeira med samboeren, og kan virkelig anbefale det. Temperaturen har ligget på rundt 20 grader et sted, men det kan være en del overskyet, så det blir nok ingen badeferie. Vi synes det har vært helt topp likevel, og har fått sett mye av denne frodige øya med leiebil og arrangerte utflukter. All julepynt og lys i hovdstaden Funchal må oppleves, og fyrverkeriet på nyttårsaften er flott!
  • Har vært i Thailand på nyttårsaften, og de kan virkelig det med å lage fyrverkeri. Helt utrolig.
  • Jeg og mannen var i London på nyttårsaften ifjor, og det var igrunn ganske bra. Enormt fyrverkeri! Og shoppingen er jo heller ikke å forakte.
  • Har feiret nyttår i Sydney en gang, det må bare oppleves!

  • Kilde: Pressemeldinger Inspiratour og Finn Reise.
Nyttr220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning