Visste du dette?

Venstre side av klitoris er mest sensitiv. Få flere sex-fakta her!

Visste du dette?
Visste du dette?
Publisert Oppdatert
Tenk så mye bedre sex man kan ha med partneren sin om man vet mer om sex! Veien mot nytelse blir så mye kortere dersom man vet akkurat hvor man skal starte.

Visste du for eksempel at...

Kvinner kan ejakulere også?

Det er omdiskutert, men mange kvinner vil faktisk ejakulere før eller under orgasme, ofte uten at de er klare over det. Det er da ikke urin eller vaginal-smørning som kommer ut, men en klar, luktløs væske som kommer ut av urinrøret. Dette kan være noen få dråper til en stor sprut.

Les også: Realiser sexfantasiene

Les også: Porno som tenner oss

Les også: Viktig sexsnakk- Det kan skje som et resultat av g-punktstimulering, sier Amy Levine, sexcoach og grunnlegger av nettsiden igniteyourpleasure.com.

Det er mulig at du og kjærestens deler ikke passer?

Jepp, det er faktisk ikke sikkert at kjønnsorganene deres passer sammen. Men om kjæresten din har svært stor penis, trenger det ikke være et stort problem. Forsøk heller da en stilling hvor du kontrollerer dypden på penetreringen, for eksempel at du sitter øverst. Om han har liten penis, er det smart å prøve noen leketøy som kan øke nytelsen litt mer.

Venstre side er den beste for kvinnen?

I følge sexekspertene Steve og Vera Bodansky, som driver med sex-workshops, finnes det et spesifikt område av klitoris som er mer sensitivt enn resten.

- Det øverste, venstre området av klitorishodet er der man kan få mest nytelse dersom det stimuleres, det har vi sett på flere av våre kvinnelige studenter, skriver de i boken Extended Massive Orgasm: How You Can Give and Receive Intense Sexual Pleasure.

Mange kvinner blør etter sex?

Om du merker at du blør litt etter sex, er det ikke sikkert at du har fått mensen eller at noe har revnet innvendig. Det kan hende du opplever at du blør på grunn av en infeksjon i livmorhalsen eller polypp. Vanligvis er ikke blødning etter sex farlig, men det er likevel greit å snakke med gynekologen din om det for å være på den sikre siden.

Syklusen påvirker lysten din?

Det er ikke tilfeldig at mange kvinner opplever at de blir mer kåte rundt eggløsnings-tiden. Det er nemlig da testosteronnivået i kroppen er på topp, og testosteron gjør oss lystne. Biologisk sett er det også logisk at kvinner blir mest kåte når vi har størst sjanse for å bli gravide.

Mange heterofile menn liker analstimulering?

Om mannen din ikke vil innrømme at han liker at du koser med rumpehullet hans, kan det være fordi han er redd for å virke homofil.

- Men faktum er at analområdet er fyllt med masse nerver. Stimulering av prostata kan føre til en intens orgasme for mannen, sier Levine.

Vil du utforske litt bør du bare gi ham en liten forvarsel før du gjør det...

Kvinner kan få ubegrenset mange orgasmer?

Etter orgasme opplever menn som oftest at de mister ereksjonen. Men kvinner trenger ikke like mye tid på å komme seg tilbake i modus.

- Kvinner har ubegrenset med orgasmemuligheter. Ikke tro at du er ferdig når du har fått én orgasme! I motsetning til menn kan det ofte være lettere for kvinner å få orgasme nummer to, tre og fire, sier Levine.

Hun påpeker samtidig at menn også kan få flere orgasmer etter hverandre, men det krever spesielle teknikker for å få det til. Mannen bør for eksempel forstå kroppen sin godt nok til å kunne få det til. Han kan klare det ved å minske stimuleringen på penis rett før han får første orgasme, så er det lettere å få nummer to.

Man ikke slutter å ha sex selv om man blir gammel?

Seniorer bruker ikke hele dagen på å sitte hjemme og strikke. Mange koser seg med hverandre, ofte!

- Seksuell tiltrekning og kontakten man har med hverandre, varer gjerne hele livet, sier Lou Paget, sertifisert sexolog og forfatteren av boken The Big O: Orgasms: How to Have Them, Give Them, and Keep Them Coming.

- For mange eldre kvinner er årsaken til at de ikke har sex knyttet til at de ikke har muligheten til det på grunn av sykdom, eller et travelt liv.

Bruk av glidemiddel kan utgjøre stor forskjell?

Om du ikke har lyst på sex eller synes det gjør vondt, kan det være lurt å prøve glidemiddel. Om man ikke produserer nok naturlig glidemiddel i vagina, kan sex gjøre veldig vondt.

- Jo våtere, jo bedre, dette vil øke nytelsen, sier Levine.

Penetrering alene fører ikke til orgasme?

De fleste kvinner får ikke orgasme kun ved hjelp av penetrering.

- Vi trenger klitorisstimulering, det er derfor vi har klitoris på kroppen. Under sex kan du eller mannen din prøve å stimulere klitoris med fingrene eller en vibrator, så vil dere nå nye høyder sammen, sier Levine.

Sex gjør deg mer sexy?

Når kvinner har sex, øker østrogennivået til det dobbelte i kroppen. Dette kan gjøre håret blankere og huden mykere!

- Østrogen er byggesteinene for et yngre utseende for kvinner. Det holder huden fuktig og elastisk, sier sexeksperten.

Ejakulering gir omtrent en te-skje sæd?

- Flesteparten av menn ejakulerer kun en liten mengde sæd, en til to te-skjeer, kanskje litt mer om han ikke har fått orgasme på en stund, sier Paget.

Sex senker stressnivået og holder oss frisk?

Visste du at når du er superstresset så er sex ren medisin for kroppen? Det er fordi samleie kan senke blodtrykket og gjøre deg mindre stresset. Regelmessig sex kan også øke nivået av et antistoff som kalles immunoglobulin A, som hjelper å forebygge mot forkjølelse og andre infeksjoner.

Sex varer vanligvis under 10 minutter?

Det er ikke realistisk å ha sex hele natten lang, i virkeligheten varer en runde under ti minutter, så det er ikke noe å skamme seg over.

- Om dere vil at runden skal vare lenger, må mannen kjenne kroppen sin godt og klare å sakke ned farten når han er i ferd med å nå klimaks. Han kan ta i bruk pusteteknikker for å hjelpe ham å holde ut lenger, sier sexeksperten.

Det er en fordel å ha sex under mensen?

Når du når klimaks, trekker livmorhalsen seg sammen, dette kan resultere i en kraftigere strøm av menstrasjon. Men, det kan også resultere i en kortere menstrasjonsperiode!

- Men om du ikke merker akkurat det, kan sex uansett være med på å lette på menstrasjonskramper, sier Levine.

Kvinner har fantasier om underkastelse?

Om du drømmer om at sjefen din tar deg brutalt oppå skrivebordet, er du ikke alene...

- Undersøkelser viser at over 50 prosent av kvinner fantaserer om å "bli tatt". Til og med de kvinnene med mest makt i det virkelige livet, drømmer om å underkaste seg under sex. Dette inkluderer å bli bundet eller tvunget til sex, sier Levine.

Men husk at fantasi og virkelighet er to forskjellige ting!

Hot220 Par220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning