Vil du bli en populær blogger?

- Kvalitet betyr mer enn kvantitet, mener bloggerne bak Walk of Shame. Her er deres bloggetips!

Publisert Oppdatert

Bloggerne er i vinden som aldri før, og selv om mange har blogget i mange år allerede, er det først de siste to årene at bloggbølgen har eksplodert. Men, det er selvsagt ikke alle bloggene som er like gode - eller like mye lest. Så hvordan skal man gjøre sin egen blogg populær?

Vi spurte "Eden", "Enza" og "Elena", jentene bak en av de mest populære bloggene i Norge, sexbloggen Walk of shame.

-Finn din nisje

- For å være ærlig så tenkte vi ikke så mye på lesere da vi startet opp, vi ville bare ha det litt gøy og la andre le av våre flauser og litt etter litt ble det flere og flere som fulgte med på bloggen. Om man ønsker å skrive en suksessfull blogg tror vi det er viktig at man finner sin nisje, fokuser på det du kan, og la bloggen forandre seg. Akkurat det samme kan bli kjedelig. Vi prøver å finne en mellomting mellom det leserne våre helst vil lese, og det vi liker best selv, sier jentene.De tre anonyme jentene tror det kan lønne seg å få frem hva man vil med bloggen sin, og hva leserne kan forvente å finne der.

- En velskrevet blogg som er all over the place kan funke fint, men ellers tror vi mange følger med fordi de vet hva de får og liker det. De bloggene vi liker best er de som er personlige og som lar leserne bli kjent med seg, men noe skal man holde for seg selv - en blogg er ikke en dagbok, mener jentene.

ALLE ser bloggen

Siden de er anonyme og bruker pseudonymer til navn, velger de å dele mange private ting som andre som ikke er anonyme kanskje burde latt være å fortelle åpent om;

- For oss som er anonyme er ikke de mest intime detaljer noe problem, og vi sparer ikke på noe når vi forteller. Når det gjelder vanlige blogger med både navn og bilde synes vi det er en fin regel at man ikke publiserer ting man ikke kunne stått for publisert i avisen. Om du ikke tør å si noe høyt og tydelig bort fra PC og internett burde du heller ikke skrive det. Når det gjelder å være personlig bør man alltid huske på at selv om man ikke har de høyeste lesertallene kan ALLE se bloggen.

Jentene mener at det er uheldig at mange tror at det er viktig å oppdatere bloggen ofte for å få faste lesere.

- Kvalitet betyr mer enn kvantitet, og vi leser heller to velskrevne innlegg i uka enn 10 halvdårlige innlegg skrevet i farta. Vi har fjernet de fleste storprodusentene fra Bloglovin' og sitter heller igjen med gode bloggere som blogger når de har noe vettugt å si - da har man også bedre tid til å lese, sier de.

 

Slik begynner du


Har du ikke lyst at hvem som helst skal se bloggen din, kan du samtidig lukke bloggen din og lage passord og brukernavn for spesielt inviterte lesere.
 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning