- Vær elskere

Slik unngår dere at sexlivet visner.

- Vær elskere
- Vær elskere
Publisert Oppdatert
En venn å ha sex med gir mange fordeler; ingen forpliktelser, frihet og mye god sex. I et parforhold derimot kan man føle at rutiner og plikter fyller altfor mye av det man har sammen, og dermed glemmer man lek og kos.

Løsningen kan være å gjøre din kjæreste til din elsker eller til "vennen" du har sex med.

Det mener iallefall sexolog og parterapeut Rikke Thuesen som gir sine tips til danske Ekstrabladet.

Uten plikter

- Det å ha en "sexvenn" handler ofte om at det ikke er noen slitsomme forpliktelser med i bildet, man kan gjøre som man vil uten at man skal måtte stå til rette for det etterpå. Man trenger ikke se hverandre i øynene under middagen, man er sammen når man har lyst og det er ikke så mange følelser involvert. Dette er jo stikk motsatt fra det å være i et fast parforhold, sier hun.

Les også: Pust deg til orgasme

Les også: Sex med lyset på

Les også: Ligg deg friskLikevel kan man lære noe:

- Jeg tror at det handler om hvilke forventninger man har til seg selv og sin partner, hvordan man er som kjærester og hvor mye tid man bruker sammen. Hva gir en glede og energi, og hvordan skal man klare å la tanker om oppvask og tunge plikter ligge utenfor soverommet.

Vulgærlighet

- Noen mister noe av deres "vulgærlighet" når de blir kjærester. Man blir for tekkelig og "pen" og synes kanskje ikke lenger at man kan tillate seg selv å slippe seg løs og hengi seg i seksualiteten. Man holder på formene og kan ende opp med å miste gnisten, mener Thuesen.

- Mange tror at forholdet kommer av seg selv, og "så lenge vi elsker hverandre, skal det nok gå". Men parforhold krever tid og oppmerksomhet, og det er viktig at man har opplevelser sammen som bidrar positivt til fellesskapet, hvor man ser hverandre i et varmt og kjærlig lys. Hvis ikke mister man fort lysten og innsatsen blir dårlig fordi man ikke får noe igjen for det.

Regninger med i seng

Forpliktelser, regninger, hagearbeid og barn blir ofte mentalt med deg i seng, mener Thuesen;

- Man er fylt opp i hodet av alt det man skulle ha gjort som ikke ble gjort, og kanskje er man en smule stresset over det som ble glemt, eller trett av å hele tiden bli avvist av partneren. Så ender man opp med å være hverandres praktiske tjener, og da er det vanskeligere å tenke seksuelt og nyte god sex sammen, sier hun.

Thuesen tror at det handler om å ha fokus på overstående ting og så velge å gå inn i nytelsen;

- Når du er sammen med din faste partner, pass på å nyte hverandres kropp, hengi deg i sexen og kjenn på alt det sexy dere har sammen, og ikke minst kjærligheten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning