Unngå forholdskrise

Hva gjør dere når forholdet er i ferd med å rakne?

Publisert Oppdatert
Forholdet er kjørt i grøfta, og det er like før det er slutt. Du vil kanskje ikke at det skal bli slutt, samtidig er situasjonen så uutholdelig at du heller ikke kan bli i et slikt forhold. Hva gjør du?

Les også: Når forelskelsen dør

Les også: Sex opp hverdagen!

Les også: Våre sexbekymringer


Slik blir det lettere å holde sammen:

1. Identifiser problemene.
Sett dere ned sammen med hver sin penn og papir. Finn ut hva som egentlig er problemet/problemene. Ha denne samtalen uten andre til stede, og bruk god tid. Det kan kanskje virke meningsløst, men å skrive ned problemene kan hjelpe dere til å komme nærmere en løsning.

2. Ser dere en løsning?
Nå når dere har funnet ut hva som konkret er problemet, er det på tide å finne ut hva som kreves for å fikse det. Hva må du gjøre, og hva må han gjøre, for at situasjonen skal endre seg? Sannsynligvis er det lettere sagt enn gjort å finne en god nok løsning, og dere må nok belage dere på å bruke mye tid på akkurat dette steget. Husk på at begge to må ta ansvar her, det er sjelden bare en person som har skyld i et dårlig forhold.

3. Hold åpen kommunikasjon.
Ikke slutt å snakk sammen, selv om det hele oppleves vanskelig og meningsløst innimellom. På denne måten utelukker dere misforståelser og nye problemer, og har lettere for å komme frem til en løsning på det dere sliter med.

4. Bruk tid på hverandre.
Sett av tid til den andre. Har dere barn, kan det være lurt å skaffe en barnevakt oftere, slik at dere kan kose dere alene, minst en gang i måneden. Hvis dere ikke har råd til å gå ut, bør dere arrangere ekstra kos hjemme etter jobb, eller etter at ungene har lagt seg. Lag mat sammen, se en film, og slapp av i hverandre selskap. Det viktigste er at dere er sammen.

5. Finn tilbake til de lykkelige øyeblikkene.
Anstreng dere for å finne tilbake til de tingene dere brukte å gjøre for hverandre. Overrask hverandre med kjærlige beskjeder i matpakken, frokost på senga, sexstillinger dere pleide å like, og andre ting dere har hatt glede av.

6. Be om hjelp.
Oppsøk eventuelt en samlivsterapeut om dere overhodet ikke greier å finne en løsning, eller snakk med en person dere stoler på for å få et annet synspunkt.

Kilde: Ehow.com ryker_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen