Ulykkelig singel

Hva gjør man i slutten av 20-årene når "alle" andre er etablerte?

Publisert Oppdatert
I Kvinneguidens selvhjelp-serie vil coach Annika Richardsen, den første sertifiserte veilederen i Mia Törnblom sin metode her i Norge, veilede deg mot en bedre og lykkeligere hverdag.

Ukens tema omhandler singeltilværelsen i et voksent liv.

Tenk deg; du har vært i et forhold i mange år, sett for deg at du skulle få barn med partneren din. Men, så blir du plutselig singel. Rundt deg er din nærmeste omgangskrets i ferd med å etablere seg med mann og barn.

Ikke rart du føler deg alene.

Herlig singelliv

Kvinneguidens livsstilscoach, Annika Richardsen forteller at man uansett alder kan kjenne lav selvfølelse når man er singel. Mange desperate og fryktfulle tanker kan få oss til å tro at vi aldri kommer til å møte noen.

Les også: Slik takler du misunnelse

Les også: Føler du deg ikke god nok?

Les også: Sjalusi er ikke kjærlighet- Hvis denne følelsen henger igjen for lenge blir det etter hvert til en "sannhet" som vi gjentar inni oss helt til vi faktisk oppriktig tror at vi aldri kommer til å finne noen som elsker oss. Det kan utarte seg som en besettelse der vi kverner om og om igjen på samme destruktive tanker, sier Richardsen.

Hun understreker derfor at singellivet faktisk kan være herlig! Man har mye tid til seg selv og kan dyrke livet sitt uforstyrret og bestemme alt selv uten å måtte inngå kompromisser.

- Men når det oppleves nærmest som en traume å være singel kan det være lurt å undersøke hva som egentlig foregår innvendig hos deg. Når du er voksen og singel vet du mye du ikke gjorde i starten av dine erfaringer med forhold, og det er verdifullt å ta en oppsummering og se hvor du ha vært og hvor du vil. Å være singel er en midlertidig situasjon, det kommer ikke til å vare evig. Dessuten kan det være en fantastisk periode og en ypperlig mulighet til å ta en titt på hva du faktisk ønsker i livet ditt og hva du ønsker i en partner, tipser coachen.

Når "alle" er etablerte

Det beste er å legge fokuset på livet ditt og ikke nødvendigvis bruke sivilstatusen "singel" som et stempel og hele tiden være det bevisst, men å ta tak i det du ønsker ellers og fokusere på det.

Les også: Romantikk hele året

Les også: Unngå stressmonsteret- Hva liker du å gjøre? En velfungerende klisjé er faktisk å oppsøke nye arenaer som nye treningsformer, kurs og underholdning du ikke har gjort før. Hva med de vennene du har som også er single? I tilelgg har de fleste venner som er etablerte OG som ikke er kvalme i sin samboer-lykke. Heng med dem og la de andre være, mener Richardsen.

Bekreftelse fra andre

Coachen mener at om det er sider ved deg som du ikke liker og som du bruker som bekreftelser på hvorfor du er singel, er det en fin tid å endelig ta tak i det på. Hun tipser:
  • Ta utgangspunkt i deg selv og jobb med å styrke selvfølelsen og bli bevisst dine tanker og handlinger. Lag en Bra-bok! Vær i aktivitet og vær sammen med venner som er positive og gjør deg glad, og nyt tiden du har til deg selv.
  • Det er en utfordring å elske noen som ikke elsker seg selv - og hvis du rakker ned på deg selv så kan veien være kort for at andre også gjør det.
  • Det er viktig at du behandler deg selv bra, slik at du tiltrekker deg en kjæreste som elsker deg like mye som du selv gjør.
  • Det er deilig med oppmerksomhet og bekreftelse - men ironisk nok er det når man trenger det minst at man får mest av begge deler! Mennesker med sterk selvfølelse er trygge på seg selv og ikke avhengig av bekreftelser. Det gjør at de tiltrekker seg mye av det! Om du ofte higer etter bekreftelse fra andre er det et tegn på at du trenger å øve på å bekrefte deg selv først.
  • For å bryte negative tanke- og handlingsmønstre i henhold til forhold, er det en fin øvelse å tydeliggjøre ovenfor oss selv hvordan vi vil ha det i et forhold. Se på det som å skrive kontrakt med deg selv, slik at du legger listen din på det nivået du faktisk ønsker, og får oversikt over hvor grensene dine går og hvor du står.
Annika220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning