Romantikk hele året

Hold liv i forholdet i hverdagen! Vår coach tipser deg og kjæresten.

Publisert Oppdatert
I Kvinneguidens selvhjelp-serie vil coach Annika Richardsen, den første sertifiserte veilederen i Mia Törnbloms metode her i Norge, veilede deg mot en bedre og lykkeligere hverdag.

Ukens tema handler om romantikk i hverdagen.

Valentinerdagen kom og gikk i februar, men coachen mener at romantikk bør være i fokus mer enn en dag i året.

Romantikk i ulike faser

- Forhold har ulike faser, og i begynnelsen kommer romantikk i mengder ofte helt av seg selv. Man ser kjæresten gjennom rosa briller og fortolker gjerne alt i et positivt lys, og forsøker også å fremstille seg selv som best mulig på alle måter, mener Annika.

Oppmerksomheten er konstant rettet mot den du er forelsket i og det meste er romantisk, og den minste lille bekreftelse eller blikk gir lykkehormonene oppsving.

Les også: På tide å gjøre det slutt?

Les også: Hvordan leve lykkelig i alle sine dager?Etter hvert som dere er mer på plass og trygg i forholdet, senker man kravene mer til seg selv, og går inn i det å bli ordentlig kjent med hverandres ulike sider;

- Det som var sjarmerende, små uvaner før, fortsetter ikke nødvendigvis å være sjarmerende. I etableringsfasen av et forhold er det mange vaner som dannes også for hvor mye romantikk det blir fremover, sier Annika.

Oppmerksomhet og bekreftelse

- Alle trenger bekreftelse, for noen kan det mest romantiske være at man "blir sett" uavhengig av dag og anledning, det at kjæresten legger bevisst merke til hvordan du har det, og viser interesse for deg og dagen din. Det å gi gjennomtenkte kjærlighetserklæringer og ikke bare alltid si det samme eller slenge ut "glad i deg" som en vane, kan utgjøre stor forskjell.

Dette utgjør forskjellen

Det er hverdagsromantikken som utgjør den store forskjellen i hvor glade og trygge vi føler oss.

- Gi god oppmerksomhet med komplimenter, kjærtegn, smil og blikk. Hva med en lapp på baderomsspeilet eller i matpakken? Det å ha viljen og intensjonen om å utøve romantikk i hverdagen, gjør at stemningen holdes mer oppe og gjør det enklere å gå over i intimitet når det er ønskelig, mener coachen.

Videre tipser hun om sjenerøsitet i hverdagen:
  • For noen krever det bevisst vilje og innsats å gi bekreftelse til partneren.
  • Om begge er bevisste på å gi, gjør det at dere har en felles platform og forventningsnivået er kjent for begge.
  • Gjennom å ta ansvar for din del av den romantiske stemningen, er det lettere for partneren å følge etter ditt eksempel en annen gang.
  • De aller fleste blir glade for å få blomster uavhengig av merkedag.
Annika220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning