Kvinners orgasme

Triksene som får henne til å komme

- 75 prosent av alle kvinner er avhengig av dette for å kunne få orgasme.

TIPSENE: Som kan få henne til å komme.
TIPSENE: Som kan få henne til å komme. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert

Maria K. Ebbestad er nettredaktør for Kondomeriet. Hun forklarer til Kvinneguiden at kvinnens orgasme er et veldig viktig og ikke minst et spennende tema.

- Det finnes ingen fasit som garantert vil få en kvinne til å få orgasme. Først og fremst må kvinner utforske sin egen kropp og finne ut hva de, liker og hvordan, råder hun.

- På den måten kan de forklare og vise partneren sin hva som må til.

Kommunikasjon er nøkkelen til orgasme

Ebbestad understreker at menn må huske på at alle kvinner er ulike.

- Så det som fungerte på eksen fungerer antagelig ikke like bra på den nye kjæresten. Det er derfor veldig viktig at dere begge er flinke til å kommunisere.

- Begge må fortelle eller vise hva som tenner og være åpen med hverandre.

Det er ifølge nettredaktøren også viktig at kvinnene ikke tar det som en selvfølge at alle menn vet hva som må til for å få henne til å komme.

- Kvinner er kompliserte og det er mye som skal være på plass for å få henne over kanten. I motsetning til menn, trenger kvinner ofte hjelp til å få vekket lysten og bli våte nedentil.

- Dette styres igjen ofte av følelsene; hun har behov for å føle nærhet og gjensidig respekt med partneren for å føle tenning. Alt dette kan oppnås gjennom forspillet, som også kan bidra til at kvinnen føler enda sterkere lidenskap overfor partneren.

Vanskelig for partneren

Det er slettes ikke bare frustrerende for kvinnen når hun ikke klarer å få orgasme under samleie, også kjæresten kan lide av dette og føle seg mislykket som seksualpartner.

Men hvem sin oppgave er det egentlig å sørge for at kvinnen oppnår orgasme?

- I Norge har det de siste årene blitt atskillig større aksept for at kvinner får de beste sexopplvelsene når hun tar ansvaret for sin egen orgasme og selv kjæler med klitoris, mener sexolog Gro Isachsen.

- Mange ser likevel fortsatt på det som mannens oppgave å sørge for at hun får orgasmer. Men det er vanskelig for ham å vite hvor hun er i spenningsoppbyggingen og dermed hva slags klitorisstimulering hun har behov for, har sexologen tidligere uttalt til Kvinneguiden.

- Det krever i tilfelle svært god kommunikasjon.

Ikke nok med inn og ut

VIKTIG: Det psykiske er vel så viktig som det fysiske for at kvinner skal få orgasme.
VIKTIG: Det psykiske er vel så viktig som det fysiske for at kvinner skal få orgasme. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos

Ebbestad påpeker at 75 prosent av alle kvinner trenger stimulering av klitoris for å oppnå orgasme under samleie.

GIR ORGASMERÅD: Nettredaktør for Kondomeriet, Maria K. Ebbestad.
GIR ORGASMERÅD: Nettredaktør for Kondomeriet, Maria K. Ebbestad. Foto: Foto: PETTER BERG.

- Menn bør derfor huske at kun «ut og inn-sex» ikke holder for de aller fleste jenter. Et godt tips er å bruke litt glidemiddel for å stimulere klitoris under samleie. En klitorisvibrator er også et spennende alternativ som vil sende henne til himmels samtidig som du er inne i henne.

- Det fine med disse er at de er små og diskre og kan enkelt brukes under både forspill og samleie. Penisring med vibrasjon er også et godt alternativ. Den holder penis hard samtidig som den stimulerer klitoris.

Klitoris er nøkkelen til kvinnens orgasme

Klitoris er den eneste kroppsdelen hos mennesker som kun har som funksjon å gi nytelse.

Ebbestad understreker at de fleste kvinner kun får orgasme når klitoris stimuleres.

- Dette er grunnen til at mange kvinner ikke får orgasme under vanlig samleie. For at kvinner skal komme, bør klitoris stimuleres enten med tunge, fingre, penis eller et sexleketøy. Enkelte kvinner opplever vaginal orgasme, altså at de får orgasme under samleiet, uten at klitoris er stimulert. Da er det G-punktet som blir stimulert slik at det vipper henne over kanten.

- G-punktet ligger bak framveggen av vagina, og noen kvinner kan få en spesielt kraftig orgasme når dette punktet stimuleres.

Orgasme er lettere med forspill

Det psykiske er vel så viktig som det fysiske for at kvinner skal få orgasme.

Nettredaktøren i Kondomeriet understreker at å tenke på jobb, penger og oppvask kan hemme en orgasme.

- Forspill er viktig ikke bare for å hisse opp kroppen, men også for å gjøre hodet klart for sex. For å komme, trenger de aller fleste kvinner en rolig, avslappet atmosfære og stimulering av klitoris. Verre er det ikke.

Slik opplever en kvinne orgasmen

Ifølge nettstedet Klitoris.no vil en kvinne ofte oppleve orgasmen som en spenning som bygger seg opp og som går over til en intenst deilig følelse som begynner i klitoris og som sprer seg utover hele underlivet.

Ofte vil det være som en varm, kilen, eller en elektrisk følelse som sprer seg utover, noen ganger begrenset til kjønnsorganet, andre ganger til hele den midtre delen av kroppen og andre ganger til hele kroppen.

Tilsynelatende er det en større andel kvinner enn menn som får en orgasme som innbefatter hele kroppen, men dette kan skyldes at menn generelt er mer redde for å la seg rive med og derfor ofte slår på en psykologisk sperre uten engang å vite det selv.

En del, men langt fra alle kvinner er i stand til å kjenne sine egne muskler i underlivet trekke seg sammen under orgasmen.

Les også:

Triksene dere ikke har testa i senga

Faren er stor for at du har en av disse sykdommene

Nei, du får ikke "modellmus"

11 ting som gjør blowjoben bedre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning