Solosex er sunt

Dette hadde du ikke trodd.

Publisert Oppdatert
I flere år har vi hørt at et bra sexliv er sunt for helsa. Men, det vi gjerne ikke prater så mye om er at også onani er bra for kropp og sjel.

Orgasme, selvsagt!

For det er klart at det er selve orgasmen som er prikken over i-en når det kommer til de helsemssige effektene for kroppen. Flere studier viser at uavhengig om man får orgasme på egenhånd eller sammen med en partner, frigjøres det en mengde endorfiner. Disse hormonene virker blant annet stresslindrende og hjelper til og med mot smerter.

En nyere studie publisert i magasinet Sleep Medicine fant også ut at onani kan redusere søvnproblemer.Les også: Overraskende pornofakta

Les også: Den perfekte håndjobben

Les også: Mat som gjør deg kåtFlaut...?

I følge forskere ved Penn State University snakker kvinner mer om sex enn det menn gjør, med unntak av onani. Menn snakker mer om onani med andre, om hvordan de gjør det og hvor ofte de gjør det, mens kvinner synes det er flaut å snakke om både vibratorer, dildoer og egen-nytelse sammen med både venner og kjæreste.

Dyr onanerer!

Forskere har observert et bredt antall dyrearter som onanerer i det fri, blant annet hjort, aper, valrosser og ekkorn. Faktisk har aper lenge vært kjent for å bruke pinner i underlivet for å tilfredstille seg selv!

Kviser av masturbering

Har du hørt at man faktisk kan få kviser av å onanere? Det ligger litt sannhet i det. Dette er fordi når du når klimaks, opplever kroppen en økt produksjon av hormonet testosteron som igjen kan forårsake kviser. Økningen av testosteron er imidlertid svært liten, dermed er det liten sannsynlighet for at du "onanerer på deg" uren hud.

Tankeonani

Forskere ved Rutgers University har dokumentert kvinner som kan nå klimaks uten å beføle seg selv. I en studie tenkte kvinnene seg mot orgasme mens de lå inne i en MRI-maskin; skanninger avslørte at hjernen ble tent under orgasme på nøyaktig samme måte som kvinner som får orgasme gjennom onani.

Trening hjelper også

Noen kvinner kan nå uante høyder bare ved å ta noen enkle sit-ups som inkluderer benhev. Dette gjør at bekkenmusklene dras sammen og slippes opp, som igjen kan utløse raske krampetrekninger nedentil og dermed føre til orgasme.

Kilde: Yvonne Fulbright, PhD, forfatter av "Sultry Sex Talk to Seduce Any Lover". orgasme320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning