Onani for henne

Slik onanerer du

Selv om mange ikke prater om det, er det noe de fleste gjør. Her får du ekspertens onanitips for henne.

ONANER: Hvis du ikke vet hva du liker eller hva som skal til for å oppnå orgasme, kan du øve deg for å finne ut av dette.
ONANER: Hvis du ikke vet hva du liker eller hva som skal til for å oppnå orgasme, kan du øve deg for å finne ut av dette. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert

Noen kvinner onanerer for å frigjøre spenninger eller lidenskap, mens andre bruker det for å gjøre det mer spennende sammen med partneren.

- Det å onanere i seg selv er ikke flaut, men jenter snakker nok mye mindre enn gutter om at de onanerer, forklarer nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, Maria K. Ebbestad.

- De holder det private, privat, men det er absolutt ikke dermed sagt at de ikke onanerer, snarere tvert imot.

Videre påpeker hun at det dessuten er sunt å onanere, og de som onanerer mye har oftere et bedre sexliv fordi de er godt kjent med sin egen kropp.

Sunt å onanere

Onani er sunt for kroppen og gir god helse. Faktisk har onani innvirkning på mange av kroppens deler, blant annet styrker det hjerte og kretsløp. I tillegg er det styrkende på immunforsvaret og virker positivt inn på humøret, forklarer Ebbestad.

- Det er også bevist at onani er positivt mot angst og depresjon også, så om du har en dårlig dag bør man definitivt finne tid til seg selv og la tankene ligge mens kroppen nyter en himmelsk orgasme.

Bli kjent med kroppen

Hvis du ikke vet hva du liker eller hva som skal til for å oppnå orgasme, kan du øve deg for å finne ut av dette. Ifølge Ebbestad er det greit å konsentrere seg om de områdene som gjør deg spesielt opphisset. Likevel kan det gi god belønning å bruke litt mer tid på andre deler av kroppen også.

- Opphisselsen og orgasmen blir sterkere og bedre hvis du utforsker andre deler av kroppen også. Jo bedre du kjenner kroppen din, jo letter blir det å vise partneren hva som tenner deg.

Fantaser når du onanerer

GIR ORGASMERÅD: Nettredaktør for Kondomeriet, Maria K. Ebbestad.
GIR ORGASMERÅD: Nettredaktør for Kondomeriet, Maria K. Ebbestad. Foto: Foto: PETTER BERG.

Nettredaktøren anbefaler deg å prøv å leve deg inn i dine egne fantasier.

- Tenk på det som skjer i deg selv, eller på noe annet deilig - gjerne av seksuell karakter. Hvis den seksuelle spenningen stiger, prøv å fortsette, og spenn samtidig mage- og bekkenmusklene dine. Det kan føre deg videre, og det kan ende med at du opplever det man betegner som orgasme.

Pusteteknikk når du onanerer

Vær komfortabel og varm, og legg deg ned. Trekk pusten inn dypt og pust med et «Aaahh». Det er bra ifølge Ebbestad bra å høre deg selv puste når du onanerer. Det er nemlig avgjørende å få oksygen til blodet for å få klitoris til å svulme og ble mer følsom.

- Husk å puste inn gjennom nesen og ut med munnen.

Glidemiddel når du onanerer

- Send deg selv til den syvende himmel. Å bruke litt glidemiddel når man onanerer er et triks flere bør ta i bruk. Glidemiddel gir en deilig glatt følelse og er pirrende å bruke når man onanerer både med og uten leketøy. Her finnes det en rekke varianter å velge mellom for å øke nytelsen for akkurat deg, forklarer nettredaktøren.

Penetrering

Når du er blitt varm og er i kontakt med musklene, er neste trinn sakte penetrering med objekt etter eget ønske, for eksempel en dildo. Ebbestad påpeker at kniping av musklene vil dytte dildoen ut, derfor er det lurt å holde med en hånd.

- Spenn og slapp av i musklene etter hverandre, før bare litt inn om gangen, og ta pauser der du holder og slipper.

Stimulering av klitoris

Med objektet på plass, kan du begynne å stimulere klitoris med våte fingre så fremt til at det føles komfortabelt. Benytt en vibrator til kraftigere klitorisstimuli, men uten å skru den på med en gang. Deretter ta deg god tid, still inn på lav styrke når du føler for det.

- Ha noen lag med tøy mellom deg og vibratoren, så fjerner du et og et lag etter mer stimulering du trenger, råder hun.

Flere onanitips for henne

GJØR DAGEN BEDRE: Onani er positivt mot angst og depresjon, så om du har en dårlig dag bør man definitivt finne tid til seg selv og la tankene ligge mens kroppen nyter en himmelsk orgasme.
GJØR DAGEN BEDRE: Onani er positivt mot angst og depresjon, så om du har en dårlig dag bør man definitivt finne tid til seg selv og la tankene ligge mens kroppen nyter en himmelsk orgasme. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos

Ifølge nettstedet klitoris.no er de mest vanlige måtene for kvinner å onanere på å bruke en, to eller tre fingre til å massere klitoris.

Noen foretrekker å gni rett på klitoris med en fingertupp, andre foretrekker å gripe om den med to fingre. Mens andre igjen foretrekker å legge håndflaten mellom bena.

Nedenfor følger flere onanitips fra nettstedet:

En vaskeklut med masse vaselin er en måte som absolutt er verdt å prøve. Mykt, glatt, men samtidig godt egnet til å pirre ett stort område samtidig. Den eneste bakdelen er vel at det fort blir en del klin av det så det er greit å ha en dusj i nærheten. Der kan du jo også fortsette om man ønsker seg en orgasme til.

Dusjen er et av de klassiske stedene for kvinner å onanere. Mange kvinner onanerer for første gang i dusjen og det er ikke uten grunn. En godt justert vannstråle kan utrette mirakler og et dusjhode som kan justeres er en god investering for de kvinner som ønsker å kunne nyte seg selv i fred og ro.

Puta. Mange kvinner simpelthen elsker å ligge på maven med en pute mellom ben, som de enkelt kan gni seg mot. Ofte så er en romantisk/erotisk novelle ett godt hjelpemiddel, om da ikke fantasien er nok. Ikke alle velger puten, teddybjørner og lignende er også populært.

En elektrisk tannbørste kan brukes til så mangt. Det eneste man nok bør legge seg på minnet er hygienen. En egen tannbørste beregnet på akkurat den typen pussing er nok en god investering.

Vibratorer kommer i en mengde former og varianter. Utvalget er enormt og noen foretrekker vaginal stimulering, andre vil bare ha klitoral stimulering. Her er det kun en ting som gjelder, å prøve seg frem.

Les også:

Disse har et bedre forhold enn andre

- Menn synes det er flaut å mangle lyst

Triksene dere ikke har testa i senga

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning