Skummel smalltalk

Lær deg å mestre småpratets kunst med disse enkle tipsene!

Skummel smalltalk
Skummel smalltalk
Publisert Oppdatert
Småprat, eller "smalltalk" kan være litt av en utfordring om du ikke mestrer det. Det kan gjøre deg usikker i situasjoner hvor du er nødt til å forholde deg til nye mennesker, og kan gjøre deg vanskelig å komme innpå om du forsøker å unngå det. Men fortvil ikke, med litt forberedelse og selvtillit kan du lett mestre denne kunsten.

Les også: - Gi litt mer f...!

Les også: Romantisk sex?

Les også: Så sjenert...


Vi har spurt sexekspert Cecilie Kjensli, redaktør for sex- og samlivmagasinet Cpunktet.no og innehaver av sexbutikken CecilieKjensli.no, hvilket forhold hun har til smalltalk.

- Smalltalk er verdens enkleste ting. De eneste gangene jeg har hatt problemer med det har vært når jeg var veldig ung og kjempeavstandsforelska. Men bortsett fra det er hverdagsprat og flørting i hverdagen helt uproblematisk, sier Kjensli.

Hun ble tidlig oppfordret av foreldrene sine til å fikse ting selv, eller spørre om hjelp på egenhånd.

- Så for meg har det alltid vært uproblematisk å snakke med folk jeg ikke kjenner. Som liten var jeg veldig aktiv og reiste hit og dit med kollektivtransport og passet på at jeg rakk trening og alle de små tingene. Det var nok god lærdom, for jeg ble tidlig selvstendig. Jeg opplevde ikke foreldrene mine som engstelige og redd for meg, og det er kanskje derfor jeg alltid har møtt verden uredd selv, tror Kjensli.

Vis interesse og lytt
Hennes beste tips til hvordan man enkelt småprater med fremmede, er å vise interesse overfor hvem de er og hva de gjør.

- Alle liker å prate om seg selv, eller noe de er opptatt av, så jeg pleier ofte å "intervjue" folk jeg ikke kjenner på fest eller ved andre anledninger for å få i gang samtalen. Dessuten er jeg genuint nysgjerrig på andre mennesker, og da spør jeg om det jeg lurer på. Jo mer direkte, dess mere gøy faktisk, men uten å presse folk opp i et hjørne. Følg opp svarene du får, og kom med egne synspunktet og innspill, så ender det ofte i en fin samtale. Det finnes nesten ingen grenser for hva man kan snakke om, men triste eller negative temaer er vel ikke noe man trenger å prate om i festlige sammenhenger, så fremt du ikke er på EMO-party, poengterer Kjensli.

Hun råder til å late som ingen ting som samtalen av en eller annen grunn skulle gå i stå.

- Det er ikke krise, og på fest skal man jo mingle, så da kan du heller gå videre eller komme med et inspill senere. Ikke stress. Ta det med ro. Det er da ikke så farlig heller. Ofte kan man føle at man kløner det til, mens de andre ikke legger merke til det en gang. Så det gjelder å ikke være så selvhøytidelig, konkluderer hun.

Slik forbereder du deg på småprat:
  • 1. Øvelse gjør mester! Øv deg derfor i ulike situasjoner, som med kassadama, servitøren, naboer, medarbedere eller barn. Snakk med folk som er ulik deg selv; alt fra tenåringer til turister.
  • 2. Vær oppdatert på verden omkring deg via eksempelvis TV, aviser, dokumentarer og magasiner. Alt dette er informasjonskilder, og kan være godt stoff å snakke om.
  • 3. Tving deg selv til å være litt frempå neste gang du er på fest hvor du ikke kjenner så mange. Ikke bare snakk med de du kjenner fra før, men forsøk å bli kjent med noen nye.
  • 4. Utvid horisonten din, og bli flinkere til å gjøre noe nytt. På den måten blir du mer klar også for nye mennesker.
  • 5. Bli en bedre lytter, og på den måten fange opp potensielle interessante samtaleemner.
  • Kilde: Ehow.com
smalltalk_hoyde.280x420

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning