Skjuler han noe?

Føler du deg lite inkludert i livet hans, er det ofte en grunn til det.

Skjuler han noe?
Skjuler han noe?
Publisert Oppdatert
Dere har vært kjærester en god stund, men han vil ikke ta deg med i familiebesøk eller introdusere deg for kameratene sine. Inntil nå har du ikke turt å stille krav i frykt for å miste ham. Hva gjør du?

Parterapeutene Karin Hall og Christian V. Scheel mener at det viktigste for kvinnen er å stille seg selv noen spørsmål.

- Det er vanskelig å gi konkrete svar fordi det er forskjellig fra par til par, men som kvinne er det er lurt å tenke over noen ting. Blant annet hva det er som gjør at hun godtar å leve slik i mange år? Hvor og hvordan har hun lært å ikke bli inkludert og leve "skjult" på en slik måte? Hvilke kvinner er det som godtar å leve "under" mannen uten å stille egne krav?

Viktig å sette krav

Scheel forteller videre at hvis kvinnen har levd slik i flere år må hun sette hardt mot hardt.

- Har hun taklet det i mange år er det på tide å møte dette. Hun bør sette krav og konfrontere ham og tørre å "rock the boat" for å komme seg videre.

Les også: Ikke si dette til kjæresten

Les også: Det vi ikke forteller partneren

Les også: Holde igjen?


Dette kan være skremmende for de fleste av oss, og mange bruker veldig ofte mye energi på å bevare harmonien i forholdet.

- Vi er redde for å miste og redde for ubehag. Mange godtar altfor mye og utsletter seg selv. Man må risikere noe for å ha muligheten til å komme nærmere og dypere i relasjonen, forklarer parterapeuten.

Kan være mange grunner

Det kan være forskjellige grunner til at han ikke vil inkludere deg i sin egen verden.

- Det kan være at han har en dyp redsel for å binde seg nært. På en annen side kan det være at han lever et "dobbeltliv" og vil ha i pose og sekk. Et eget liv og deres liv.

Også her er det viktig å stille seg selv noen spørsmål.

- Bærer han på en skam som gjør at han er flau over henne? Kanskje hun tilfredsstiller noe han trenger i sitt indre. For eksempel en "god mor" eller/og en elskerinne, men hun tilfredsstiller ikke hans ytre krav?

Scheel og Hall mener at han skjuler noe. Men spørsmålet er hva?


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning