Hvordan ha frekkere sex?

Sex på kjøkkenet er alt som skal til

- Man trenger ikke å investere i håndjern, pisk, latex eller ha sex offentlig, sier spesialist.

UT AV SOVEROMMET: Inn på kjøkkenet med kosen.
UT AV SOVEROMMET: Inn på kjøkkenet med kosen. Foto: Illustrasjonsfoto: THINKSTOCK.
Publisert Oppdatert

- Rutinesex kan være helt greit, da har man i det minste regelmessig sex, sier Tore Holte Follestad, spesialist i sexologisk rådgivning og assisterende daglig leder ved Sex og Samfunn: Senter for ung seksualitet, til Kvinneguiden.

Problemet oppstår når dette kun fungerer for den ene parten, og ikke den andre.

- Da må man kommunisere dette tydelig til sin partner. Spør om han/hun er fornøyd med dette, si gjerne at du kunne ønske at sexen ble mindre rutinemessig, tipser Holte Follestad videre.

- Bytt sexrom

Men for å komme seg ut av rutinen, er det absolutt ikke nødvendig å ta det største steget i motsatt retning:

- Det trenger nødvendigvis ikke å bety at man skal investere i håndjern, pisk, latex eller ha sex offentlig. For mange kan det holde å bare bytte rom man har sex i, la kvinnen sittet på topp dersom han alltid ligger øverst, bytte på hvem som tar initiativ og gjerne utfordre den andre til å bestemme, foreslår spesialisten videre.

Men her er det ikke noe fasitsvar.

Spesialisten mener at det er svært individuelt hva som er frekk sex for folk.

- Sammen kan en prøve å finne noe som begge opplever som nytt, annerledes eller spennende. Hva dette kan være, vil variere fra par til par. For noen er det freidig å ha sex på kjøkkenet, mens for andre er det freidig å ha sex i Frognerparken mens andre ser på, sier han videre.

Sjokkerende fantasi?

KJØKKENSEX: Ta sexen ut av soverommet og inn på kjøkkenet.
KJØKKENSEX: Ta sexen ut av soverommet og inn på kjøkkenet. Foto: Illustrasjonsfoto: CRESTOCK.

Silvia Joveng, innehaver av sexbutikken Rosakanin.no, mener at de fleste av oss har mange forskjellige fantasier som pirrer oss men som vi ikke tør å snakke med partneren om av frykt for at han/hun skal se ned på oss eller bli sjokkert av fantasiene.

- Mange er også redd for å åpne seg om dette da de er redde for at partneren skal tro at sexen er kjedelig eller at de ikke blir tilfredstilt, sier Joveng til Kvinneguiden.

Hun tror at om man ønsker å bringe dette på banen kan det være lurt å fortelle partneren alt det man liker at partneren gjør med en fra før slik at det kommer fram på en positiv måte at dette er noe man ønsker å tilføye for mer spenning dere imellom.

- Dette vil da øke selvtilliten til partneren slik at han er mer mottakelig for nye ting, mener Joveng.

Har man vært i et forhold en stund, kan man fort havne inn i en kjedelig rutine.

- Dette skjer ofte i et forhold og da er det viktig å bryte ut av det mønsteret med å friske opp med litt nye frekke opplevelser .Tenk om dette faktisk er noe som partneren din også har fantasert om?

Nøkkelen til frekkere sex

SEX UTENDØRS: Hva som er frekk sex, varierer fra person til person - noen foretrekker utendørssex, andre bytter rom i huset.
SEX UTENDØRS: Hva som er frekk sex, varierer fra person til person - noen foretrekker utendørssex, andre bytter rom i huset. Foto: Illustrasjonsfoto: CRESTOCK.

Holte Follestad mener at den største faren ved at den ene parten kjeder seg under sex mens den andre er fornøyd, er utroskap:

STARTER VERBALT: - Nøkkelen er å verbalisere behovene sine, hvis ikke, er det umulig for partner å vite hva man vil, sier spesialisten.
STARTER VERBALT: - Nøkkelen er å verbalisere behovene sine, hvis ikke, er det umulig for partner å vite hva man vil, sier spesialisten. Foto: Illustrasjonsfoto: CRESTOCK.

- Den som kjeder seg kan finne noen andre å ha sex med som en erstatning. Man må altså ta problemet opp og si til partner hva som ikke fungerer og ikke. Vi er alle ansvarlig for vår egen orgasme og seksualitet. Og i en relasjon må man forvente at begge tar ansvar. Noen par finner ut av dette sammen, andre trenger en tredjepart til å veilede dem, for eksempel en sexologisk rådgiver, sier han videre.

Spesialisten mener at nøkkelen til frekkere og mer freidig sex, ligger i klar og tydelig kommunikasjon:

- Nøkkelen er å verbalisere behovene sine, hvis ikke, er det umulig for partner å vite hva man vil. God sex starter med god kommunikasjon. Men dette kan være dumt å ta opp mens man har sex, da kan partner bli urolig, usikker eller redd. Ofte kan det være lurt å ta dette opp i en setting hvor dere ikke har sex, foreslår han.

Holte Follestad synes det er unødvendig å gjøre seksualitet til noe mer mystisk og større enn det er, og mener man bør kunne prate om det på lik linje med regninger og barnepass.

- Man kan forteller sin partner at man er glad og fornøyd i forholdet, men at man har behov for å utvikle seksualiteten sin. Da blir man nødt til å finne ut om dette er ålreit eller ikke, sier han.

Joveng tror at det kan være lurt å starte litt forsiktig for å finne ut av hva som passer for dere, for så å utforske videre sammen hva dere liker.

- Kommunikasjon er superviktig i et forhold da partneren ikke kan vite hva du liker hvis du ikke deler det med han/henne. Hvis partneren kjeder seg og den andre er helt fornøyd, og man ikke snakker om dette, vil det nok ødelegge mye for begge etter hvert i forholdet, advarer hun.

- Onaner foran partneren

Joveng har flere tips til hvordan man kan ha frekkere sex med hverandre, men ønsker å fremheve spesielt ett:

- Det viktigste rådet jeg kan gi er, uansett hvor slitsom hverdag, aldri glem hverandre, sier hun.

Samtidig tror hun at noe sexleketøy kan sprite opp runddansen mellom par som ønsker å teste egne grenser sammen:

  • Utforsk med leketøy. Bruk det som forspill eller under selve akten.
  • Start for eksempel med et øyebind, håndjern og en kilefjær. Det finnes utrolig mye på markedet i dag som er morsomt og frekt samtidig.
  • Skal dere utforske med pisk kan en ridepisk være tingen. Den vil gi en type klikkelyd som mange føler blir mer opphissende.
  • Håndjern med borrelås er greit å bruke da det både er behagelig å ha på og i tillegg er det lett å ta av hvis man ønsker det.
  • Ha alltid et kodeord som dere sammen har bestemt på forhånd. Når dere er midt i for eksempel et rollespill,vet partneren din hvis du sier dette ordet at du ønsker å slutte.
  • Lev dere for eksempel inn i et frekt rollespill. Bruk antrekk etter ønske. For eksempel stuepike, politi eller andre fantasier som dere måtte ha.
  • En sexy dans vil alltid vekke lyst og interesse. Mange går til anskaffelse av en strippestang men man kan også bruke andre hjelpemidler som for eksempel en stol.
  • Onaner foran partneren din. Dette vil øke lysten til din partner i tillegg til at partneren din vil kunne få et hint eller to om ting som han/hun kan gjøre på deg.

Les også:

Porno kan ødelegge sexlysten

Onani kan redde sexlivet

Jentesexen blir ikke bedre enn dette

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen