Sex med kollegaen

Er ofte et minefelt. Slik kommer du deg helberget gjennom det!

Publisert Oppdatert
Jobben er for mange blitt et uoffisielt sjekkested. Man omgås hverandre hver dag, og får muligheten til å bli kjent på en annen måte enn man gjør på et typisk utested. Men å ligge med en kollega er ikke nødvendigvis ukomplisert.

Les også: Når du tabber deg ut

Les også: Her finner du kjæresten!

Les også: Sex med hvem som helst


Her er fem regler du bør holde deg til:

1. Velg din partner med omhu
Unngå for all del at du får rykte på deg om å ligge deg til toppen, ved å ha sex med sjefen eller noen høyere enn deg på jobbrangstigen. Det er heller ikke noe sjakktrekk å ligge med en av dine ansatte om du er sjefen. Med andre ord: Er dere på samme nivå blir det lettere å innlede en romanse.

2. Snakk om det
Dere har kanskje snakket prevensjon, og "hos meg eller deg?". Diskuter også hvordan dere skal forholde dere til hverandre på jobb og om kolleger skal vite. Unngå for all del å utlevere intime detaljer om hverandre på lunsjrommet.

3. Hold en viss distanse
Unngå å tafse på hverandre på jobben, eller sende lange blikk om affæren er noe dere begge ønsker å holde skjult for omverdenen. Husk at selv de minste ting kan bli plukket opp av observante kolleger.

4. Ikke fortell det til noen¿
¿heller ikke til din mest betrodde kollega. Sladder som dette er nemlig hett nytt, og kan komme til å glippe ved inntak av fire drinker og en lystig prat på neste jobbfest. Og hvis det omsider kommer ut at du eksempelvis lå med sjefen etter julebordet i fjor, er det ingen som kommer til å ta jobbforfremmelsen din seriøst.

5. Nekt om du må!
Hvis det ikke finnes bevis av typen mail eller kameraopptak, hvordan kan kollegene virkelig vite om dere hadde sex om du nekter? Det viktigste er imidlertid at du gjør en så god jobb som mulig, og hever deg over hendelsen. Alle har vi dårlig dømmekraft innimellom.

6. Forhold deg til arbeidsplassens regler
Hvor greit det er å innlede kjærlighetsforhold på jobben varierer mye fra arbeidsted til arbeidsted. Noen arbeidsplasser har nulltoleranse på romantiske forhold, gjelder dette din arbeidsplass bør du trå mer enn forsiktig. Kilde: Marie Claire kollega_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen