Romantikk gjennom høsten

Hold hverandre varme selv når det er surt og kaldt ute. Coachen tipser.

Romantikk gjennom høsten
Romantikk gjennom høsten
Publisert Oppdatert
Sex-og samlivet trenger på ingen måte å dabbe av selv om hverdagen setter inn for fullt, været blir grått, mørkt og kaldt og dere blir slitne.

Men, dere må være villige til å jobbe for det.

Hold deg frisk

Høsten oppleves for mange som en travel tid. Det er kanskje mer hektisk og travelt på jobben, og mange forpliktelser som sommerferien sparer oss fra. Så kommer høstforkjølelser, stress og opplevd press fra verden rundt oss.

- Høsten krever sitt også av parforholdet. Det kan være lurt å booste immunforsvaret og investere i tid og energi til parforholdet slik at det ikke oppstår problemer som det krever mye av dere å rydde opp i etterkant, råder Kvinneguidens coach og kommunikasjonsekspert, Annika Richardsen.

Les også: Kjærlighet på prøve

Les også: Romantikk hele året

Les også: Lev lykkelig sammenRichardsen understreker viktigheten av forebygging, ved å spise sunn mat, få i deg rikelig med kosttilskudd og for eksempel supermat.

- Trening er tidsmessig en utrolig god investering for å holde energinivået oppe og ha overskudd til alt det du ønsker å gjennomføre. Om du i tillegg vet at det kan bli en hektisk periode som kan gå utover forholdet, så er det også her viktig at dere "fyller på kontoen".

Det kan dere gjøre igjennom å planlegge og sette av tid til hverandre hver eneste uke.

- Opprett en felles enighet om hvordan dere skal løse den kommende perioden, og hva dere er villige til gjøre for å ta vare på hverandre. En felles enighet minimerer sjansen for at dere krangler om det. For som med immunforsvaret, så vil det lønne seg å booste parforholdet også, slik at det heller ikke blir sykt, sier hun.

Hverdagsromantikk

  • Klem, kyss og være oppmerksom på den andre.

  • Vær raus med komplimenter, det gjør den andre glad og viser at du legger merke til kjæresten din.

  • Hold hender i kassakøen, kyss på rødt lys, smil og gode blikk. Vær tålmodig med den andre, han er stresset han også.

  • Om det er mulig - få hjelp til vasking o.l - hvis ikke det er noe dere kan prioritere, så fordel oppgavene i forhold til hva det er lettest for hver av dere å gjøre, og planlegg dette også.

  • Si tydelig, vennlig og åpent i fra om hvordan du ønsker å ha det, og spør partneren din om hva han synes om det.

  • Vær åpen for dialog og kom frem til en enighet. Da blir det dere mot verden.


Intimitet og impulsivitet

For at intimiteten og impulsiviteten skal få sin plass i parforholdet i en stresset periode må det også legges inn i planen. Sett av så og så mange timer per uke, ha en fast date night og book det inn i kalenderen din som en avtale, råder coachen.

- Sex og intimitet er utrolig viktig i forholdet, og det kan for noen oppleves som en ytterligere stressfaktor at "man bør og må". Det å sette av tid og rom til hverandre gjør at man har prioritert hverandre bevisst og det gir grobunn for lyst og glede. Kanskje ikke hver gang, men mer enn om man bare lar det skure og gå i en stresset tid, sier hun.

Alle er forskjellige i henhold til sexlyst, og de aller fleste vet godt hva de behøver for at det skal oppleves som bra og riktig.

- For å vedlikeholde og utvikle samholdet videre må det prioriteres og stelles med. Om dere for eksempel gjør stas på hverandre på en date en gang i uken, gir det fin grobunn for samme stemning resten av uken, mener Richardsen.

Annika2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning