P-pille for menn snart klar?

Kanskje kjæresten din kan overta prevensjonsansvaret snart! Det tror iallefall forskerne.

Publisert Oppdatert
Dersom alt går som forskerne i firmaet Spermatech håper, vil den hormonfrie p-pillen for menn bli så bra at kvinnene kommer til å tvinge dem til å bruke prevensjonsmiddelet!

Det skriver Forskning.no i dag.

Ingen bivirkninger

Ken Rosendal er optimistisk forskningsleder i Spermatech. Sammen med kollegene i firmaet er han på god vei til å utvikle det som vil bli verdens første hormonfrie p-pille for menn. Pillene vil sannsynligvis heller ikke gi bivirkninger, ifølge forskerne. Måten de skal hindre sædcellene i å befrukte eggcellen på, er like effektiv som den er enkel: De vil rett og slett sette dem ut av stand til å svømme.

Les også: Slutte på p-pillen

Les også: Sextips fra terapeuten

Les også: Kyss deg lykkelig- Vi har funnet flere proteiner som er avgjørende for spermienes svømmeevne, og ved å angripe disse kan vi hindre spermiene i å svømme, forklarer forsker Tuva Hereng til Forskning.no.

Frem til i dag har forsøk på å fremstille et prevensjonsmiddel for menn vært rettet mot ulike former for hormonell behandling, som for eksempel bruk av testosteron. Disse forsøkene har aldri kommet helt i mål på grunn av ulike former for bivirkninger.

- I dag finnes det ingen gode prevensjonsalternativer for menn. Kondom fungerer veldig bra mot kjønnssykdommer, men er upraktisk å bruke i parforhold. Sterilisering innebærer et stort kirurgisk inngrep og er i de fleste tilfeller irreversibelt, sier Hereng til forskning.no.

I salg om fem år?

Håpet er at de første kliniske testene kan settes i gang i slutten av 2012, og at pillene vil være på markedet om fem år.

Og Rosendal og Hereng tror at pillen vil bli godt mottatt.

- Ulike undersøkelser som er gjort på hormonbaserte p-piller for menn, viser at mer enn halvparten av mennene er positive til å ta slik prevensjon, mens 98 prosent av kvinnene svarer at de ville stole på mannen om han skulle ta p-pillen.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning