Når forholdet er over

Da er det et par ting du så absolutt bør unngå.

Publisert Oppdatert
Å gjøre det slutt med kjæresten er sjelden en lystig opplevelse, men enda verre er det å bli dumpet. Smerte, sinne, tristhet kommer og varer som oftest en god stund. Og enkelte ting kan gjøre seperasjonen vanskeligere enn det behøver å være.

- Dagens teknologi kan også være et stort problem på dette området. Facebook og Twitter gjør det for eksempel vanskelig å gå videre fordi man blir bomadert med påminnelser om eksen, gjerne daglig eller til og med hver time, sier samlivsterapeut Belisa Vranich, forfatter av boken He's got potential til nettstedet Ivillage.com.

Les også: Forelske deg på ny!

Les også: Er du nysingel?

Les også: Den første datenHer er tipsene fra flere eksperter som nettstedet har snakket med.

Blokkere ham på Facebook

Å se et tagget foto av eksen med armen rundt en annen kvinne er som regel det siste du trenger når du er sårbar og trist. I tillegg er det ofte vanskelig å få stadige påminnelser om han liker og melder seg på av hendelser. Det du trenger etter at det er slutt med ham, er å få ryddet i tankene dine, og å bli distrahert av andre positive ting i ditt liv.

Pass på hva du skriver

Når du er ferdig med å være trist, går mange over i et stadie av sinne og frustrasjon. Når du er sint og irritert over at forholdet ikke gikk som det skulle, og du vil vise eksen din at du har det bedre uten han, har du kanskje klart å komme deg ett steg videre i prosessen, men du er ikke ferdig. Vær derfor forsiktig med hva du skriver av oppdateringer i sosiale medier som på bloggen, facebook eller twitter hvis du fremdeles er venner med eksen online.

- Det er lett å lure seg selv til å tro at du har det strålende ved å tagge deg selv sammen med en annen fyr på et bilde, eller ved å skrive oppdateringer som "romantisk kveld i vente" på facebook, og håpe at eksen din ser dette. Men, om du gjør dette kun for å få eksen sjalu, eller få hans kamerater til å se dette slik at de kan sladre til han, er du fremdeles opphengt i ditt gamle forhold, sier Vranich.

Kutt ut sms

Hva skjer når det har vært slutt mellom dere en stund? Jo, du kommer deg videre, men så kan det hende at det går så lang tid at du faktisk glemmer hvorfor det ble slutt mellom dere. Veien herfra til å ta opp telefonen for å sende ham en sms er kort.

- Det er lettere å sende en sms til eksen enn å ringe ham, for da kan du distansere deg litt mer følelsesmessig enn om når du ringer han. Men vær forsiktig med all kontakt - ikke bare kan dette gjøre deg mer trist og rippe opp i vonde følelser, det kan hende at han føler seg forpliktet til å svare, og du kan bli enda mer frustrert over at svaret hans ikke er så entusiastisk som du skulle ønske, sier Dean Parker.

Ofte er man fristet til å sende eksen en melding når man er full, derfor er det ekstra viktig å være forsiktig da. Psykologen tipser om at du gir telefonen til en venninne på begynnelsen av kvelden eller sletter eksens navn på kontaktlisten.

Om han melder deg, lønner det seg å være vennlig, men avvisende.

- Her må du skille på vennskapelig tone og savntone. Skriv for eksempel; "hyggelig å høre fra deg, veldig opptatt akkurat nå, så vi får heller snakkes en annen gang:)". På denne måten er du høflig og du kan fokusere på at du beveger deg videre, sier Vranich.

Kilde: Ivillage.com nettsjekk220-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen