Stimulering av mannen

- Menn kan få orgasme uten ereksjon

Dette, og flere ting kvinner bør vite om menns seksualitet.

PRESS: - Menn kan også kjenne seg presset til å ha sex, det er ikke alltid like lett for en mann å si nei. Han skal ""alltid"" prestere og alltid presentere en stiv penis, men av og til vil en mann bare være nær sin partner, sier sexolog og sykepleier Tore Holte Follestad .
PRESS: - Menn kan også kjenne seg presset til å ha sex, det er ikke alltid like lett for en mann å si nei. Han skal ""alltid"" prestere og alltid presentere en stiv penis, men av og til vil en mann bare være nær sin partner, sier sexolog og sykepleier Tore Holte Follestad . Foto: Colourbox.
Publisert Oppdatert
VISSTE DU DETTE?: - At menn kan få spontane orgasmer ved stimulering i anus selv uten erigert penis, er noe mange kvinner ikke vet om menns seksualitet, forteller Thomas Winther, familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.
VISSTE DU DETTE?: - At menn kan få spontane orgasmer ved stimulering i anus selv uten erigert penis, er noe mange kvinner ikke vet om menns seksualitet, forteller Thomas Winther, familieterapeut og sexolog ved Curasenteret. Foto: Privat.
LA HAM ÅPNE SEG: - Når en mann åpner seg og forteller om noe han tenner på, liker eller ønsker, og kvinnen ønsker god sex, er det ikke videre lurt å le, bli sint eller overrasket over det han forteller, råder Tore Holte Follestad, sexolog og sykepleier ved Sex og Samfunn - senter for ung seksualitet.
LA HAM ÅPNE SEG: - Når en mann åpner seg og forteller om noe han tenner på, liker eller ønsker, og kvinnen ønsker god sex, er det ikke videre lurt å le, bli sint eller overrasket over det han forteller, råder Tore Holte Follestad, sexolog og sykepleier ved Sex og Samfunn - senter for ung seksualitet. Foto: Privat.

Dersom kvinner og menn kunne lese hverandres tanker, hadde mye vært enklere i livet, men kanskje også litt kjedelig?

Likevel er det ikke tvil om at det er fint med ekstra kunnskap om hva som kan glede ens partner seksuelt, og hva som ikke er fullt så godt for ham.

Selv om man skulle tro at sex for menn er enkelt og greit - få den opp, sett i gang, nå klimaks, burde kvinner vite at det er mye mer komplekst enn som så, ifølge sexologene.

Bruk bakveien

For selv om mange menn åpenbart er rumpefikserte vesener, kan det hende at de skulle ønske at flere kvinner også fokuserte litt mer på rumpa deres.

Det er nemlig i bakenden at en hemmelighet til god stimulering for mannen ligger;

- At menn kan få spontane orgasmer ved stimulering i anus selv uten erigert penis, er noe mange kvinner ikke vet om menns seksualitet, forteller Thomas Winther, familieterapeut og sexolog ved Curasenteret, til Kvinneguiden.

Eller enda lettere;

- At mannen kan få orgasme ved stimulering av frenulum eller F-punktet, kanten bak på penishodet, kun ved at en fuktig finger hviler på det, er heller ikke så kjent, sier han.

- Menn kan også kjenne sexpress

Det er flere måter kvinner kan lære seg å forstå og kjenne mannen bedre på.

- Ved å undersøke og kommunisere både verbalt og nonverbalt. Det er forskjell på preferanse fra individ til individ, sier Winther videre.

Tore Holte Follestad, sexolog og sykepleier ved Sex og Samfunn - senter for ung seksualitet, tror nok at menn legger hakket mer vekt på sex i et samlivsforhold enn det kvinner gjør, både å bli tilfredstilt og å tilfredstille;

- Kommunikasjon er annerledes; tradisjonelle kjønnsroller tilsier at menn er "rett på" og blir ferdig med saken, mens kvinner føler, analyserer og ikke blir ferdig med saken. Dette tror jeg er i endring, spesielt når det gjelder unge kvinner og menn, sier Holte Follestad til Kvinnguiden.

En av de vanligste problemstillingene som Winther møter på i sitt virke som sexolog og terapeut, er ubalanse i lyst hos kvinner og menn;

- Det er som regel ikke enighet i hvor ofte paret skal ha sex, og det er ikke alltid, men ofte at menn ønsker mer sex enn kvinner i forholdet, sier han.

Samtidig syns Holte Follestad det er viktig at kvinner vet at også menn kan kjenne på sexpress i et forhold;

- Menn kan også kjenne seg presset til å ha sex, det er ikke alltid like lett for en mann å si nei. Han skal "alltid" prestere og alltid presentere en stiv penis, men av og til vil en mann bare være nær sin partner, sier sexologen.

- Ikke lurt å le av han

Holte Follestad tror at alle menn og kvinner i et parforhold kan ha lengsler og drømmer som de ikke klarer å kommunisere til partneren sin.

- Jeg tror at den aller beste måten for kvinnen å tilfredstille mannen på, er å snakke med partneren sin om hva han liker. Det å kunne være åpen for hva man liker og ikke liker er viktig uansett kjønn. Når en mann åpner seg og forteller om noe han tenner på, liker eller ønsker, og kvinnen ønsker god sex, er det ikke videre lurt å le, bli sint eller overrasket over det han forteller, råder han.

Sexologen tror at alle, uansett kjønn, syns det er spennende å bli overrasket med noe nytt, eller at man gjennomfører det som man vet er den andres fantasi.

Dette kan bli kjedelig

Om man har vært sammen over lang tid, kan det hende at man, gjerne ubevisst, blir mer lik partneren sin.

- Man ser ofte at nyforelskede par nesten er symbiotiske i oppførsel og selv også definerer seg som med tanke på ønsker og smak. Men det kan også virke som om par ofte kan "vokse sammen" og oppføre seg stadig mer likt, mener Winther.

Holte Follestad mener at dette kommer an på hva som er utgangspunktet, og hva man så etter da man møttes.

- Noen ser etter den som kan gi en motstand og utfordre en, da kan det bli litt kjedelig om man etterhvert blir mer og mer lik. Men andre kan søke etter det som er likt og gror derfor mer og mer sammen, sier han.

Sykepleieren tror at det er viktig å være bevisst på hva som skjer, og bevisst på de valgene man tar i samlivet sitt for at man skal orke å ville bli.

- Lar man seg bare dilte med, kan det lett bli til at forholdet blir uinteressant og ødeleggende for en, sier han.

Les også:

Så mange menn kjøper sex på ferie

Derfor sovner menn etter sex

Du kan være bi-nysgjerrig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning