Mat for lysten

Prøv denne maten for å øke sexlysten!

Mat for lysten
Mat for lysten
Publisert Oppdatert
Det du spiser har stor påvirkning på hvordan du føler deg - også når det kommer til sexlyst. Så om det er litt labert i sengehalmen for tida, kan det være verdt å sjekke ut hvilken mat som kan hjelpe på futten.

Les også: Lysten på is?

Les også: Kiwi-kos

Les også: 5 middager for single


- I historiens løp har menn og kvinner brukt mat i jakten på en partner. Noen ganger er maten i seg selv stimulerende. Andre ganger er det effekten maten har på sansene som er avgjørende, sier Martha Hopkins, forfatter av boken «The New InterCourses: An Aphrodisiac Cookbook» til Ivillage.com.

Utseende, konsistens, særegenhet og smak er alle kriterier som har vært med på å gi ulik mat betegnelsen afrodisiak.

Her er 6 forslag til mat for å øke sexlysten:

1. Avocado
Avocado går under det «sensuelle» kriteriet på mat. Formen minner om mannlig kjønnsorgan, eller kurvene på kvinnekroppen. Den myke nesten kremete konsistensen kan gi en sensuell fornemmelse. Kokebokforfatteren anbefaler å servere den med salat, løk, pinjekjerner og honningdressing.

2. Asparges
Denne møter Hopkins visuelle kriterier for et afrodisiakum. Når den er fordøyd fungerer den visstnok fra innsiden og ut ved å stimulere urinveiene.

- Dette kan gi en litt stimulerende kløe «der nede», hevder Chris Kilham, forfatter av boken «Hot Plants: Nature's Proven Sex Boosters for Men and Women».

3. Maca-pulver
Dette er en rotgrønnsak som vokser i de peruanske høylandet. Dette blir tatt som et kostilskudd, og kan blandes i brød, kaker og til og med til kaffen. Den skal visstnok være spesielt nyttig for person som lider av lav libido som følge av antidepressiva.

4. Ingefær
Ingerfær er med på å fortynne blodet, noe som hjelper kroppen til å reagere raskere på seksuell stimulering. Den er i tillegg forfriskende og sterk.

5. Østers
Den sensuelle opplevelsen av å spise østers er med på å gi denne maten en rykte som afrodisiakum. Men den har også et høyt innhold av sink, som bidrar til økt libido.

6. Sjokolade
Kakao stimulerer produksjonen av «lykkehormoner» som serotonin og dopamin. Kakao er mest sensuelt når man får den i sjokolade, som smelter i munnen.

Kilde: Ivillage.com mat_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning