Kyss mer – lev lenger

Kyssing kan være en enkel lykkeformel – og det beste av alt er at det er gratis!

Publisert Oppdatert
Halvparten av oss kysser daglig og føler lykke, og hele 6 av 10 føler velbehag og glede ved å kysse.

En undersøkelse gjennomført på vegne av RFSU og Carmex Lip Balm, viser nok en gang at nordmenn opplever mye lykke, glede, velbehag og kjærlighet ved å kysse:

- 1 av 2 nordmenn sier kyssing gir en følelse av lykke og 67 prosent føler kjærlighet ved kyssing. Kyssing kan være en enkel lykkeformel - og det beste av alt er at det er gratis, sier Sidsel Kløw i RFSU.

Lever 5 år lenger

De som bor på Sør-Østlandet var de hyppigste kysserne i landet i fjor, mens i år er det vestlendingene som topper statistikken - tett etterfulgt av innbyggerne i Akershus/Oslo.

Les også: Dette viser at han er interessert

Les også: Venner med fordeler

Les også: Nyt analsexSer vi befolkningen under ett kysser 54 prosent av oss daglig, og i aldersgruppen 25-45 år gjør hele 7 av 10 det. Aldersgruppen 55+ er de av oss som kysser minst i løpet av en uke, 28 prosent sier de sjelden eller aldri kysser.

Vestlendinger kysser mest

Hele 58 prosent av de som bor på Vestlandet kysser mange ganger om dagen. Tett etterfulgt av Oslo/Akershus med 57 prosent, Agder/Rogaland med 55 prosent, Hedmark/Oppland med 52 prosent samt 51 prosent på Sør-Østlandet, Trøndelag og Nord-Norge. Sør-Østlandet som i fjor lå på topp, ligger i år altså på bunnen av kyssetermometeret.

Nær halvparten av oss bruker tungen når vi kysser, videre sier 45 prosent av oss at vi kysser med kroppskontakt.

Oslo/Akershus er den landsdelen som kysser oftest med kroppskontakt og Hedmark/Oppland er den landsdelen der tungen benyttes hyppigst ved kyssing.

Visste du at


  • Verdens lengste kyss varte i 31 timer, 18 minutter og 33 sekunder? Dette ble utført av det italienske paret Andrea Sarti og Anna Chen.
  • Ektepar som kysser hver dag, lever i snitt 5 år lenger, tjener i snitt 20-30% mer, har færre trafikkulykker og færre sykefraværsdager?
  • En jente har i snitt kysset 29 gutter før hun finner drømmeprinsen?
  • En person som er 70 år har i snitt kysset 11.000 minutter i sitt liv?
  • Når vi kysser bruker vi opptil 38 muskler?
  • Når vi kysser lidenskapelig utveksler vi i gjennomsnitt 60 ml vann?
  • Når vi kysser i 3 minutter forbrenner vi 12 kalorier?


  • Kilde: Berlingske, The Kiss Site, Tysk studie - Independent, Livescience.com.
kyss220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning