Kjærester fra hverandre?

Få det til å funke selv om dere bor på hver deres kant.

Kjærester fra hverandre?
Kjærester fra hverandre?
Publisert Oppdatert
Har du blitt forelsket i han som bor i en annen by? Da vet du hvor vondt det er å kjenne på savnet! Men, det er fullt mulig å holde kjærligheten og forholdet sterkt selv om dere ikke ser hverandre like ofte som dere skulle ønske.

Det forteller Tonya Reiman, forfatter av boken "The Body Language of Dating: Read His Signals, Send Your Own, and Get the Guy". Likevel gjelder det å bli enige om et par retningslinjer.

Vær enige om forpliktelsen

Par i et langdistanseforhold vet at de tar en stor sjanse og ofrer en hel del. Men om du ser for deg en fremtid med dere to, spiller det ikke så stor rolle hvilke andre ting du ofrer. Dere bør likevel være enige om nivået på forpliktelsen. Vil dere være eksklusive for hverandre eller er det OK å date andre i tillegg?

Les også: Dating på avstand

Les også: Få ham forelsket i deg

Les også: Vanskelig avstand- I et langdistanseforhold behøver man å ha en detaljert og intim samtale om dere skal være monogame eller ikke. Om dere bestemmer dere for hva slags forpliktelse dere ønsker, vil dette da utelukke sjalusi og krangel. Samtidig kommer det an på hvor mye næring dere begge ønsker å gi forholdet underveis mens dere bor fra hverandre, sier Reiman til Ivillage.com .

Unngå hemmeligheter

Ærlighet er grunnsteinen i ethvert forhold, spesielt hvis dere bor langt fra hverandre. Det er svært viktig å være helt åpne med hverandre slik at ingen av dere føler usikkerhet eller angst. I tillegg unngår dere misforståelser når dere er ærlige og åpne om alt.

- Ring kjæresten når du kommer hjem fra byen og fortell ham at du virkelig ønsker han var der med deg. Unngå å prate konstant om én spesiell person som kjæresten din kan se på som en potensiell trussel. I tillegg må du være ærlig med deg selv; å bruke mye tid med en person av det motsatte kjønn, kan lett lede til fristelse. Så sørg for at du er mest sammen med mange venner på en gang, råder Caroline Tiger, forfatter av boken "The Long-Distance Relationship Guide".

Overrask hverandre

Rutiner er en god ting når det handler om langdistanseforhold. Du kan se frem til deres neste samtale eller besøk fordi du vet nøyaktig når det skal skje. Men av og til er det lurt å riste ekstra liv i romantikken. Det betyr å for eksempel ringe uanmeldt.

- Men ikke kast bort pengene dine på blomster. Et overraskelsesbesøk er alltid den beste gaven du kan gi kjæresten din, sier Tiger.

Avtal daglig kommunikasjon

- Å snakke med kjæresten din på daglig basis hjelper å holde konversasjonen flytende. Å dele hverdagen med hverandre på den måten holder forholdet sterkt og drivende, forklarer Reiman.

Med e-post, sms, mms, Facebook, Skype og telefonsamtaler er det få unnskyldninger for å ikke kommunisere sammen hver dag. Husk på at dere bor i forskjellig by, hadde dere bodd sammen ville dere jo ha pratet sammen hver dag. Så tenk på å ta kontakt hver eneste dag. Det trenger ikke alltid være de dypeste samtalene så lenge dere viser at dere bryr dere om hverandre.

Vedlikehold sexlivet

Selv om dere ikke sover sammen hver natt betyr ikke dette at forholdet mellom besøkene deres trenger å være helt fritt for sex. Heller motsatt, hevder sexekspert Ian Kerner;

- Hjernen er vårt største sexorgan. Bruk avstanden til deres fordel ved å stimulere hverandre mentalt og dermed også seksuelt. Lær hvordan dere skal snakke eller tekste litt småskittent til hverandre. Det trenger ikke være så voldsomt, bare nok til å friste hverandre, sier han.

Planlegg hyppige besøk

Reiman anbefaler at par i et langdistanseforhold ser hverandre minst én helg i måneden. Hun foreslår at dere aldri avslutter det ene besøket uten at dere har planlagt neste gang dere skal møtes igjen.

- Men om dere ikke kan se hverandre fysisk så ofte som dere skulle ønske, bør dere iallefall sende bilder til hverandre ofte. Det er også smart å bruke videochatten en del, sier hun.

Send gaver og kort

Alle elektroniske kommunikasjonsmuligheter gjør at det er lettere å holde liv i et langdistanseforhold, men hva gjorde så par før den digitale høytiden? De sendte hverandre brev, kort og gaver!

- Et brev eller kort fører dere mye nærmere hverandre fordi dere tar på papiret som kjæresten har skrevet for hånd. Og det er romantisk! Hva med å spraye litt av parfymen din på brevet før du sender det i posten? Det funker, sier Tiger.

Stol på hverandre

- En forpliktelse er noe man bestemmer seg for. Om du kjenner partneren din godt og dere holder på rutinene, vil dere også kunne stole på hverandre, sier Reiman.

Men det betyr også at du virkelig må gi partneren din rom. Om han har sagt at han skal ringe deg klokken 18 og ikke ringer før klokken 19, er det godt mulig han er forsinket fra et møte og ikke ute og drikker med sin lekre kollega. Ikke la fantasien din spille deg et puss.

Vær sosial

Du trenger ikke sitte hjemme på en lørdagskveld selv om kjæresten din bor langt borte. Du gjør det bare verre for deg selv.

- Det er viktig at dere begge er sosiale på hver deres kant. Uten din egen verden av muligheter og nytelse, vil du miste følelsen av å være trygg og selvstendig. Gå ut og spis med gode venner og hold deg opptatt med morsomme ting slik at du er positiv. Å få nye venner gir deg også mer selvtillit, noe som igjen vil styrke forholdet deres. Det er lite som er mer tiltrekkende enn en partner som har selvtillit, sier Reiman.

Sett et felles mål

Hvor lenge er for lenge å være i et langdistanseforhold? Det avhenger av deg, din kjæreste og deres situasjon. Men på et tidspunkt bør dere bo i samme by.

- Dere bør kunne se et lys i tunellen, et tidspunkt hvor dere kommer til å være på samme sted sammen. Iallefall bør dere være enige om at en av dere skal flytte til den andre, sier Tiger.

Om forholdet deres er nytt kan det hende at dette er litt vel intenst å disktuere med én gang.

- Men dere kan fremdeles snakke om det faktum at dere må prate om dette på et tidspunkt. Sett for eksempel en frist etter tre måneder om at dere skal gjøre nettopp dette. På denne måten vil det bli klart for dere begge om forholdet er riktig for dere eller ikke, sier Tiger.

teleflirt220 Kjreste220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning