Få ham forelsket i deg

Skal man virkelig spille kostbar?

Få ham forelsket i deg
Få ham forelsket i deg
Publisert Oppdatert
Vi blir ofte pepret med "strategiske" råd om å spille kostbar og uoppnåelig når vi ønsker oss en kjæreste. Det store spørsmålet er; funker det?

Les også: Vent med sexen

Les også: Dette tenner menn

Les også: Dette tiltrekkes vi avFøler du at du har prøvd alt? Ta en titt på disse tipsene:

Vær rundt ham mye, og ta avstand

- Jo mer du omgås positivt med en person, jo større sannsynlighet er det for at han vil like deg, sier ekspert i menneskelig oppførsel, David Lieberman til Ivillage.com.

Flere studier støtter hans teori hvor repetitiv eksponering for hvilken som helst stimulanse vil få oss til å like det mer, så lenge vår umiddelbare reaksjon ikke er negativ.

Dermed kan det å være tilgjengelig i starten og få ham til å like deg og ditt selskap såpass godt at du merker han vil være med deg, bli en god start istedet for å spille kostbar i begynnelsen. Deretter, når du er overbevist om at han liker deg, kan du eksperimentere med å forsvinne bort fra han litt og litt slik at du ikke er like tilgjengelig for ham som før. Folk vil som oftest ha det de ikke kan få, og ved å konstant være tilgjengelig for ham, senker du kanskje din egen verdi.

Konklusjon: Vær sammen med han en god del i starten, for så å trekke deg litt unna en stund. Dermed får han tid til å tenke over hvor mye han liker deg og vil ha deg.

Gi ham blikket

I et forsøk på å måle kjærlighet vitenskapelig, noterte Harvard-psykologen Zick Rubin ned tiden som forelskede par brukte på å stirre på hverandre. Han fant at par som var svært forelsket i hverandre så på hverandre 75 prosent av tiden de snakket sammen. I en normal samtale ser folk på hverandre mellom 30 og 60 prosent av tiden.

Betydningen av det som nå er kjent som Rubin's Scale går slik: Det er mulig å fortelle hvor "forelsket" folk er ved å måle hvor mye tid de bruker på å stirre beundringsverdig på hverandre. Se på noen 75 prosent av tiden når de snakker til deg, og du kan være i stand til å lure hjernen. Hvorfor? Hjernen vet den siste gangen noen så på dem så lenge og ofte, og det betydde at de var forelsket.

Så hjernen tenker "OK, jeg er forelsket i denne personen også", og begynner å utløse phenylethylamine (PEA), en kjemisk fetter til amfetaminet utskilt av nervesystemet når vi først forelsker oss. Det er det som gjør vi får svette håndflater, at det suger i magen og hjertet dunker raskere.

Ikke se bort

Det var også et annet viktig funn i Rubins forskning: Par brukte lengre tid på å se bort når noen andre ble med i samtalen.

- Lås øynene på den personen du liker og hold dem der, selv når han har snakket ferdig, eller noen andre blir med i samtalen. Når du til slutt drar øynene bort, tre eller fire sekunder senere, gjør det sakte og motvillig - som om de er festet som en seig gelé, sier samlivsekspert Leil Lownes.

Denne teknikken virker kanskje banal, men hvis det gjøres riktig, kan det bokstavelig talt ta pusten fra deg, mener eksperten. Hvis du er for sjenert til å stirre åpent, se bort fra den du liker og bort på den andre personen som ble med i samtalen, men hver gang de er ferdige med en setning, la øynene spretter tilbake på den personen du er interessert i. Dette er en metode hvor du da sjekker hans reaksjon på det den tredje personen sier. Dette lar han du liker få vite at du er mer interessert i han enn tredjeparten som avbrøt samtalen deres.

Store pupiller

Vi vet alle hva "soveromsøyne" er når vi ser dem! Men hva gjør et lystfullt blikk så appellerende for oss? I følge forskning rundt pupiller, er store pupiller det avgjørende elementet vi reagerer på. Du kan ikke bevisst kontrollere dem, men du kan skape de rette forholdene til å gjøre pupillene dine større.

Først bør dere sitte i et rom med dempet belysning., siden pupillene utvides når det mangler lys rundt oss.

I en studie fra University of Chicago, viste forskerne to sett med bilder av en kvinnes ansikt til en gruppe menn. Fotografiene var identiske, bortsett fra en ting: pupillene på det ene bildet var pyntet på for å få dem til å se større ut. Da mennene fikk se bildet av kvinnen hvor pupillene var større, syntes samtlige at hun var dobbelt så attraktiv enn på bildet hvor hun hadde "vanlige" pupiller. Det samme skjedde da det var kvinnene som fikk se to bilder av en mann med små og store pupiller; kvinnene syntes mannen med store pupiller var dobbelt så attraktiv.

Pupillene blir også forstørret når vi ser på noe vi liker. Så hvis du er virkelig tiltrukket av noen, er sannsynligheten stor for at pupillene allerede er ganske store.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning