Hvordan få snøret i bånn - på nettet

Singel, men lyst på en livsledsager? Her får du oppskriften til hvordan du får i stand en date, men selvsagt også hvordan du skal oppføre deg under daten.

Publisert Oppdatert
Stadig flere nordmenn finner sin livsledsager på nettet, og det finnes utallige nettsider som har lyst til å hjelpe nettopp DEG til å finne den rette. Kvinneguidens TREFF er vår egen tjeneste, og vi gir deg også tipsene til hvordan du kan lage en profil som engasjerer og interesserer. Kan det bli enklere..?

Få kontakt:

Det er faktisk latterlig enkelt og latterlig vanskelig å skape en annonse/profil som gir blikkfang. Det første du bør gjøre, er å lese andre annonser. Hva liker du/hva liker du ikke? Det er ikke til å komme unna at det finnes mange annonser som hører hjemme på søppeldynga.

Så, hvordan få en bra profil/annonse? Vel. For det første må du skille deg ut. Derfor kommer jeg ikke med noen oppskrift her. Den må du nemlig finne selv. Noen tips skal du likevel få:

- Vær orginal. Javel. Orginal? I seg selv er ordet ganske intetsigende. Det kommer helt an på hva du gjør ut av det. En annonse kan være så mangt. Og det er nettopp derfor du skal lese andre annonser/profiler for å danne deg et inntrykk. Du skal skrive en annonse som skiller seg ut, som blir lagt merke til. Hvordan gjøres så det?

- Skriv om deg selv. Ikke den klassiske "jeg liker turer i skog og mark, og hjemmekvelder med et glass vin og film, og møte venner på cafe". Hva sier vel det? Ingenting. Det kan være hvem som helst. Nei. Du skriver ikke noe slikt. Om du er glad i film, kan du nevne hvilke filmsjanger du liker, og hvorfor. Det samme med musikk. Da har du også større sjanse for å møte en som liker det samme som deg. Liker du å reise, så kan du fortelle om hvilke land du har vært i, og hva du fant fascinerende med dem. Du kan fortelle litt om jobben din, om du vil, om du har en spesiell livsfilosofi, osv.

- Lag en plan: Skriver du generelt, vil du tiltrekke deg mange forskjellige mennesker, og vil ha en større gruppe du kan velge og vrake blant. Skriver du mer spesifikt, er sjansene større for at du tiltrekker en person som matcher deg bedre, men da vil utvalget som regel bli mindre.

- Bruk humor. Når du har opprettet kontakt med noen, er det lov å tulle og spøke litt. De fleste setter pris på en god latter. Ikke kom med slibrige bemerkniger. (selvsagt!) Vis interesse for den andre personen, men ikke vær for pågående. Det virker bare psycho.

Under daten:

Nå har du fått napp hos en potensiell. Hva skal du så gjøre på daten? Et godt sjekketriks er å være bevisst på kroppspråket, og smile mye. Da kommer du langt. Du trenger faktisk ikke snakke som en foss (på den annen side; Det bør du ikke gjøre uansett) og sjenerte kan gå gjennom en vellykket date bare de er obs på dette: Jobb med å være bevisst på kroppspråket!

- Ikke ha armene i kors, det er et tegn på usikkerhet eller agressivitet.

- Sitt rett i ryggen, ikke vær lut. Det får deg til å se både usikker og mindre attraktiv ut. En flott holdning virker trygt og selvsikkert. En flott holdning gjør enhver person litt vakrere.

- Smil og le mye, alle føler seg tiltrukket av glade personer - men ikke le/smil så mye at det virker påtatt.

- Har du langt hår, kan du gjerne fikle litt med det. Litt. Ikke mye. Gå med håret løst om det er langt, gutter liker som regel det.

- Kle deg pent, men ikke vis for mye hud på den første daten. Litt utringning kan være fint, men ikke vis full pupp.

- Ikke vik med øynene. Søk øyekontakt, men unngå å stirre. Og igjen; Smil!

- Spis med god appetitt. Å pirke i en liten salat er ikke sexy. Og ikke dra inn lav-carbo og diverse andre slankedietter. Da vil du virke vanskelig og sær.

- Bordskikk: Ikke slafse og smatte. Spis med munnen lukket. Men her er det en fin linje: Ikke bli for opphengt i bordskikk heller. Det er faktisk lov å drikke øl av flaska og blingse på hvilken hånd bestikket skal holdes i (med mindre du dater en soss). Føler du at du gjør en tabbe, så kan du faktisk si det: - Huff nå gjorde jeg en tabbe, også ler du det bort.

- Hvor daten skal foregå: Det ikke være en resturant eller en cafe. Velg gjerne noe utradisjonelt, det skiller deg ut, og får deg til å virke spesiell. Tur i marka med niste er min favoritt. Nå skal det sies at den mest romantiske daten jeg har vært på, faktisk var på en resturant. Vi spiste pasta, under blafrende stearinlys, etterfulgt av vin og film hos han. Han hadde lagt mye flid i daten, og det satte jeg pris på.

- Om du er jente, så kan du gjerne foreslå en date selv. Mange fyrer er lei av å være den som jakter, og vil bli positivt overrasket over et slikt forslag. Selvfølgelig finnes det fossiler i også våre dager, som ville bli støtt av et slikt forslag. Om du er tradisjonell av deg er dette flott, men de fleste moderne kvinner vil ikke ha et fossil fra 1800-tallet.

- Og apropos tradisjoner: Tilby deg å dele på regningen. Ikke kom med noen pågjort "liksom-fomling" etter lommeboka, det blir raskt avslørt. Om han insisterer på å betale, skal han selvsagt få lov til det. Forhåpentligvis har daten blitt så velykket at det blir en til, og da kan du betale neste gang

Lykke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning