Gammeldags sex er bra!

Det må en penis og en livmor til for å senke blodtrykket. Det konkluderer skotske forskere med!

Publisert Oppdatert
Forskerne fulgte sexvaner og blodtrykk hos 24 kvinner og 22 menn i alderen 19 - 37 år i over to uker. De som hadde hatt vanlig samleie , uavhengig av hvor mange ganger, det vil si at penis trenger inn i skjeden, opplevde større blodtrykksenkning enn de som hadde hatt andre former for sex eller onanert.

One night stand

Blodtrykket ble målt i situasjoner normalt sett ville fått blodtrykket til å stige, som når testpersonene holdt tale i en stor forsamling eller løse en vanskelig oppgave på kort tid.

Det betyr for øvrig ikke noe for blodtrykkseffekten om inntrengingen i skjeden skjer med en fast partner eller ikke, og effektene gjelder både for kvinner og menn. Ifølge forskerne bak undersøkelsen, kan forklaringen være at samleiet aktiverer en rekke nervebaner som påvirker blodtrykket positivt, men de er ikke sikre.

Eldre kan ha sex

Du har sikkert hørt historier om eldre menn som dør av blodpropp mens de har sex, men hvordan kan dette være mulig dersom sex faktisk senker blodtrykket?

Dermed ligger dette lokket på myten om at eldre menn kan dø under samleie, og forsikrer om at dette er en myte som ikke stemmer.

Det er altså ikke bevist at det er høyere risiko for å dø på denne måten, risikoen er også forsvinnende liten. Tyske forskere har analysert 21 000 dødsfall over en periode på 21 år, og av disse døde anngivelig 39 personer på grunn av sex. Det var spesielt eldre menn som døde, og dette skjedde som regel etter sex med en prostituert.Kilder: The British Psykological Society, National Institutes of Health

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning