For trøtt for sex

Ødelegger vi sexlivene våre fordi vi er for slitne?

Publisert Oppdatert
"Nei, ikke i kveld"¿ Føler du deg litt truffet av dette utsagnet, kan du trøste deg med at du ikke er alene. En ny undersøkelse viser at det at vi er trøtte og slitne i stor grad påvirker sexlivene våre. Hele 7 av 10 par hevder at de ofte er for trøtte til å ha sex.

Les også: Dette ødelegger for sexlivet

Les også: Unngå forholdskrise

Les også: Konstant krangling


Konklusjonen er basert på en britisk undersøkelse av 3000 mennesker, hvor et klart flertall meddeler at de ikke har nok energi til å opprettholde et vanlig sexliv.

Å takle trøtthet har blitt en vanlig del av livene våre. Mange føler seg mentalt eller fysisk utslitt tre dager i løpet av en uke, og syv prosent av de spurte i undersøkelsen forteller at de føler seg tømt for krefter hver dag.

Å kombinere en stressende jobb, med familie, venner, samt et aktivt sosialt liv, har enorm påvirkning på energinivået. Vi rekker rett og slett ikke alt, og sex ser ikke ut til å bli prioritert over alle andre "krav" man møter i hverdagen.

Lite kvalitetssøvn
- I stedet for å ha kvalitetstid i senga med partner, virker det som om mange heller ønsker å ta prioritere hvile, sier farmasøytisk ekspert Louise White, som jobbet med undersøkelsen.

For lite kvalitetssøvn var en av hovedårsakene til utmattelsen, i tillegg til lange arbeidsdager.

To tredjedeler av de spurte forteller at de kun vurderer sex i helgene, når man ikke er nødt til å stå opp tidlig neste dag.

At partner legger seg sent, er en annen grunn til at mange er for trøtt til å ha sex. Strenge vaner når det kommer til leggetid legger også føringer for sexlivet. 50 prosent av de spurte mener at 22.00 er for sent for sex, og 25 prosent mener av 09.00 er for tidlig.

Alt i alt er mangel på sex en evig kilde til konflikt mellom mange par. 17 prosent av de spurte opplyser om at krangel over lite sex er hovedårsaken til at forholdet tok slutt.

Kilde: Marieclaire.co.uk trott_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning