Konstant krangling

Kutt ut de meningsløse kranglene med kjæresten med disse tipsene!

Publisert Oppdatert
Det er ikke til å stikke under stol at forhold til tider er vanskelig, og det finnes mange legitime grunner til å føle seg både indignert og irritert. Men ender dere til stadighet opp med å krangle om ting som, tross alt, viser seg å være bagateller, er det på tide med en endring.

Les også: Sovestillingen avslører forholdet

Les også: Slik holder dere koken

Les også: Når han trenger rom


Prøv heller disse tipsene:

1. Ta en "time out"
Hvis du kjenner at irritasjonen stiger mot det punktet hvor du vanligvis starter en krangel, bør du ta en pause. Tell til ti, og hvis du fremdeles koker av sinne; gå et annet sted og gjør noe helt annet. Gjør det du kan for å få tankene over på noe annet, enten det er snakk om et bad, en joggetur, TV-titting eller lignende.

2. Skriv det ned
Hvis du går rundt og hisser deg selv opp slik at du vet at du kommer til å eksplodere når han kommer hjem, gjør du lurt i å skrive ned følelsene. Bruk en dagbok eller lignende, hvor du skriver ned alle de sinte følelsene og de ord og uttrykk du ellers ville brukt på han. Forsøk å strukturere ned på papir hva det er du føler, og hvorfor du føler det slik. På denne måten opptrer du mer konstruktiv, og unngår forhåpentligvis store konflikter.

3. Kjenn deg selv
Les gjennom dagboken over tid, og legg merke til hvilke situasjoner som fikk deg til å bli sint. Du vil snart legge merke til om det finnes noen mønster. Starter du alltid en krangel med kjæresten når han skal ut med kompisene eller må jobbe sent? Kanskje kan det være underliggende årsaker som er grunnen til at du starter en krangel, som at du er redd for å miste han?

4. Uskyldig inntil det motsatte er bevist
Hvis du alltid tror det verste om din partner, bør du gjøre en genuin innsats for å la tvilen komme han til gode. Anta at han er uskyldig, elsker deg og har gode intensjoner. Finn ut hva som egentlig foregår før du går i angrepsposisjon.

5. Velg dine kamper
I situasjoner hvor du mistenker utroskap, er det god grunn til å reagere. Men skitne sokker på gulvet er ikke noe å sette himmel og jord i bevegelse for. Se ting i perspektiv før du konfronterer kjæresten.

6. Kommunikasjon og kompromiss
Det er vanskelig å komme til enighet når man koker av sinne. Etter at du har roet deg ned, kan du snakke med kjæresten om hva du mener, og hvorfor. Forsøk å holde deg unna beskyldninger og vær villig til å inngå kompromiss om dere er uenige. Det er ikke for ingenting at samlivseksperter sverger til åpen kommunikasjon som nøkkelen til en lykkelig samliv.

7. Oppsøk profesjonell hjelp - om nødvendig
Hvis dere ikke greier å stoppe den negative spiralen, kan det være lurt å oppsøke profesjonell hjelp. Enten hver for dere, eller som par.

Kilde: Sheknows.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen