Dette tiltrekkes vi av

Det er visse kriterier som gjør noen mer attraktive enn andre.

Publisert Oppdatert
Flere studier har konkludert med at mennesker tiltrekkes av "gjennomsnittlige" ansikter, og normen av attraktivitet for personens kjønn er maskulinitet hos menn og femininitet hos kvinner. Men, psykologene Christopher P. Said ved New York University og Alexander Todorov ved Princeton University i USA tror at formelen er mer kompleks enn som så. Derfor har de utviklet en datamodell for å identifisere og måle disse kompleksitetene.

Det skriver nettstedet Ivillage.com.

Les også: Menn dater gjerne alenemødre

Les også: Solosex er sunt

Les også: Lite sex?Psykologene brukte tusenvis av ansikter og rangeringer fra 20 mannlige og 20 kvinnelige studenter som rangerte det motsatte kjønns ansikter, til å bygge opp dataprogrammet.

Datamodellen testet 50 "dimensjoner" av ansiktstrekk som igjen ble delt inn i to kategorier - form og refleksjon. Form inkluderer elementer som nesestørrelse eller fyldighet av lepper, mens refleksjon inkluderer elementer som ansiktsglød - mørke og lyse toner, og farger, for eksempel røde lepper og skygge rundt øynene.

Dette er attraktivt

Forskerne fant at menn synes det er attraktivt at kvinners ansikter har feminine former og feminine refleksjoner, for eksempel fyldige lepper og store øyne.

Kvinner synes, i følge undersøkelsen, at menn med maskuline refleksjoner er attraktive, for eksempel mørkere hud. Det overraskende er at kvinner samtidig tiltrekkes mer av feminine ansiktsformer.

Og selv om både menn og kvinner finner gjennomsnittlige ansikter attraktive, blir ikke de aller mest gjennomsnittlige og klassiske ansiktene sett på som attraktive av verken menn eller kvinner. Derimot foretrekker de fleste noe som går utenfor normen.

Forfatterne av studien peker på at undersøkelsen har visse begrensninger, for eksempel at bare noen få studenter besvarte den. I tillegg har alle ulike og unike oppfatninger av hva som er vakkert, både når det gjelder fysiske og psykiske faktorer.

Resultatene av studien skal publiseres i neste nummer av Psychological Science .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning