Vent med sexen

Ny date på gang? Vent med sexen, råder ekspert.

Publisert Oppdatert
46 prosent av de spurte i RFSUs undersøkelse "Sex og kondom og sånn" sier at de venter med å ha sex i minst to måneder når de først har møtt en ny date de kan se for seg en fremtid sammen med.

Holder på spenningen

Allmennlege Kjell-Olav Svendsen mener at dette ikke er så dumt.

- At noen ønsker å vente med sexen, kan bety at man ikke vil sende ut gale signaler til partneren, sier han.

En god grunn til å vente en stund med sex, er at det rett og slett kan hjelpe deg å utvikle sterkere følelser for daten din, mener legen:

- Venter man med sex holder man på spenningen i datingfasen på en annen måte, sier Svendsen til Kvinneguiden.no

Han mener samtidig at det ikke er et fasitsvar for hva som er riktig eller galt, for noen er det helt naturlig å ha sex sammen tidlig, for andre er det viktig å kjenne på alle følelsene rundt personen før man har sex med han eller henne.

Les også: Vi er mest fornøyd med sexlivet

Les også: Derfor er sex sunt

Les også: Dette tenner menn- Se på sex i en sammenheng og kjenn på alle følelsene som bygger seg opp i forhold til personen man er sammen med, anbefaler han.

Hva er normalt?

For mange handler god sex også om trygghet. Man skal kjenne seg trygg på både seg selv sexpartneren, og for mange krever dette at man bruker tid med hverandre før man hopper til køys.

Svendsen forteller at svært mange av hans pasienter lurer på hva som egentlig er normalt med tanke på kroppsbilde og seksualitet, som begge deler henger sammen.

- Det er svært mye fokus på kroppsbilde i media i dag. Man skal ha svære pupper og samtidig smale hofter, noe som er helt på styr! Mange har et forvrengt kroppsbilde på grunn av dette, sier Svendsen.

Forholdet til egen kropp er tett knyttet opp mot sexlivet, og føler man seg ikke bra nok utseendemessig, er det også vanskelig å nyte sex.

- Det er særlig den yngre gruppen mennesker som vokser opp med en misoppfatning av hva en flott kropp er, sier Svendsen. svendsen220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning