Irritert på kjæresten?

Akk så vanskelig det er å bevare tålmodigheten med kjæresten. Slik blir du flinkere!

Publisert Oppdatert
Det er like greit å innse det først som sist: Folk kommer aldri til å si eller gjøre akkurat som du skulle ønske, eller være feilfrie. Og kjæresten er intet unntak. Når du lever sammen med noen dag ut og dag inn, kan de en gang så sjarmerende sidene drive deg til vanvidd. Men en selvransakelse kan kanskje få deg til å innse at du også har dine ikke fullt så positive sider.
 • Takle hans sjalusi
 • Verdens beste kjæreste!
 • Holde igjen?
 • Ved å lære deg å bli mer tålmodig med kjæresten vil forholdet bli lykkeligere og sterkere.

  Slik gjør du det:

  Steg 1
  Bit det i deg! Neste gang du skal til å bjeffe et teller annet til kjæresten, bit sammen tennene og tell til ti. Hvis du fremdeles føler at det er noe som må sies, si det med et rolig tonefall.

  Steg 2
  Finn ut hvilke motiver han har neste gang han gjør noe som går deg på nervene. Med stor sannsynlighet gjør han ikke ting for å irritere deg.

  Steg 3
  Legg ekstra merke til de tingene din kjære gjør for deg i hverdagen, enten det er å hjelpe til med noe, lytte til deg eller muntre deg opp. Ved å bli mer oppmerksom på de tingene som gjør at du elsker han, vil du helt naturlig få mer tålmodighet med de dårligere sidene.

  Steg 4
Hvilke forventninger har du? Og forventer du at kjæresten skal innfri enhver forventning du har? Selv om det er bra å ha god tro på partneren, betyr det ikke at vedkommende kan innfri ethvert ønske eller forventning du måtte ha. Senk derfor kravene dine litt, på den måten blir du heller ikke skuffet hvis han ikke gjør akkurat slik som du vil.

Steg 5
Lag en liste over de tingene som irriterer deg. Er dette gamle uvaner, som han selv også ønsker å gjøre noe med? Kom med forslag til sunne, kjærlige og positive måter kjæresten kan forandre seg på. Vil du for eksempel bli kvitt sofagrisen? Foreslå at dere kan gå en tur et par ganger i uken. Aksepter at disse irriterende sidene er ting som gjør din kjære til den han er, og at du tross alt ikke vil ha noen andre.

Kilde: Ehow.com patience_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen