En gang utro, alltid utro

Er det virkelig så svart hvitt?

En gang utro, alltid utro
En gang utro, alltid utro
Publisert Oppdatert
Utroskap blir mer og mer vanlig, og noen mener at om man først har vært utro, er sjansen stor for at du kommer til å være det igjen.

Cecilie Kjensli, sexpirator og redaktør for sex - og samlivsmagasinet Cpunktet.no, mener at det finnes forskjellige grader av utroskap.


- Utroskap kan skje den beste, men det er forskjell på å "gå på en smell" og det å oppsøke det bevisst. Noen er helt klart notorisk utro av forskjellige grunner, mens andre som har vært utro ikke gjør det flere ganger, forteller hun.

Kjensli har selv vært utro en gang, og av en grunn hun mener er en av de vanligste.

- Forholdet var på hell og jeg var kjempefrustrert og til slutt ga jeg f..., noe som er en ganske typisk form for utroskap.

Derfor oppstår utroskap

Det er nok forskjellige grunner til at man er utro, og har man en jobb hvor man er mye ute å reiser, er nok sjansene større for å bli fristet, ifølge Kjensli.

- De som har lyst og mulighet, er de som er utro. Noen er mer attraktive og hvis de i tillegg har en jobb hvor de må reise mye, eller det er lettere å "snike" til seg en affære uten at det merkes, så er fristelsen stor.

Les også: Han faker, han også

Les også: Derfor er kvinner utro

Les også: Latterlige kriterier


Hun forteller også at man ofte søker etter det man ikke får på hjemmebanen.

- Vi har de som er lei fordi sexen ikke fungerer hjemme, men de holder sammen på grunn av barn og felles huslån. Litt trist, men sant.

Noen har dårligere impulskontroll og større lyst, mens andre igjen står over av fornuftige grunner. Redaktøren tror allikevel at de fleste kunne blitt fristet til å ha en affære en gang.

- Jeg tror nok at de fleste kunne tenke seg en liten affære hvis de hadde garanti for å aldri bli oppdaget.

Du kan tie i noen tilfeller

For Kjensli mener faktisk at det i noen tilfeller kanskje er lurt å holde sidespranget for seg selv, i stedet for å såre kjæresten.

- Hvis det ikke betydde noe, så ville jeg holdt det for meg selv fremfor å lage mange unødvendige bilder i hodet på partneren. Man får heller svi med dårlig samvittighet framfor å gjøre det verre for partneren.

Er du usikker på om kjæresten vil oppdage det, er det bedre at vedkommende får høre det fra deg i stedet for fra andre.

- Det er skikkelig ego å holde det for seg selv, men det er jo tross alt utroskap også.


Cecilie-Kjensli220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning