Dette har han ikke peiling på

Men han kan kanskje ikke klandres for det heller.

Publisert Oppdatert
Norske menn har lite peiling på kvinners menstruasjon. En av tre svarer feil på spørsmål om hvor ofte kvinner menstruerer. I tillegg svarer en av fire menn med samboer eller kone at de aldri har kjøpt menstruasjonsprodukter.

- Det er tydelig at norske menn har mye å lære om kvinners menstruasjon. De kan kanskje ikke klandres for deres uvitenhet, men jeg mistenker at mange menn ville fått en bedre hverdag om de hadde lest seg litt opp på temaet, sier Christian Gerhard Træland, produktansvarlig for OB i Johnson & Johnson i en pressemelding.

Månedlig?

På spørsmål om hvor ofte kvinner i gjennomsnitt menstruerer, svarer en av tre norske menn at dette skjer månedlig, på samme dato hver måned. Det riktige svaret er hver fjerde uke, eller mer konkret hver 28. dag. Dette er gjennomsnittstallet, men menstruasjonssyklusens lengde varierer fra jente til jente.

Flaue fakta

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på vegne av OB, og viser også at norske menn sjeldent legger veien om hyllen med sanitetsprodukter når de besøker butikken.

Les også: Overraskende pornofakta

Les også: Derfor er han puppebesatt

Les også: Kyss mer,lev lenger- En av fire norske menn med kone eller samboer har aldri handlet menstruasjonsprodukter. Tallet er høyere for menn på Vestlandet og i Midt-Norge, der hele en av tre aldri er innom denne hyllen i butikken, sier Træland.

Rask innføring

For å hjelpe norske menn litt på vei; her kommer litt fakta om kvinners menstruasjon:
  • Menstruasjon varer vanligvis mellom 3 og 7 dager.
  • Menstruasjonssyklusen varierer fra jente til jente, men mensen kommer i gjennomsnitt hver 28. dag.
  • I starten av mensperioden vil kvinner i blant føle menssmerter som lette kramper i magen, og noen ganger i ryggen.
  • De vanligste menstruasjonsproduktene er tamponger, bind og truseinnlegg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning